Saksassa syntynyt Nina Dannert valokuvasi pientä sastamalalaiskylää, jossa virtaava vesi on koko ajan läsnä – Nyt kuvat ovat esillä näyttelyssä

Dannertin valokuvanäyttelyssä tulevat näkyväksi Kaukolan kyläyhteisö, joki ja voimalaitos. Avajaiset ovat lauantaina Kaukola-talossa.

Nina Dannert kuvasi Kaukolaa, kaukolalaisia ja voimalaitosta viime kesänä ja syksynä.

15.2. 15:32

Saksalaissyntyinen Nina Dannert on asunut vuodesta 2011 lähtien Sastamalan Vammalassa. Viime kesänä ja syksynä Dannert kuvasi Kaukolan kylää ja sen asukkaita, vesistöä ja voimalaitosta. Valokuvista koottua näyttelyä pääsee katsomaan ensin Kaukolan kylätalolla ja sitten Sastamalan pääkirjastossa.

Dannert opiskeli Lapin yliopistossa valokuvauksen perusopintoja, ja kuvakokoelma on hänen lopputyönsä.

Kuvatessaan Dannert tutki kaukolalaisuutta. Lähtökohtana olivat kohtaamiset kylän ihmisten kanssa ja heidän kertomuksensa Kaukolasta.

Dannert pitää Kaukolaa veden ja peltojen keskellä sijaitsevana rauhan tyyssijana, vaikka virtaava vesi on äänekäs ja voimalaitoksesta kuuluu tasainen hurina.

”Liekovesi muuttuu voimalaitoksen kohdalla Kokemäenjoeksi. Se on ollut läsnä ihmisten elämissä jo monet sukupolvet, tukkien uitosta sähkön tuottamiseen. Vesi on edelleen osana sen läheisyydessä asuvien ihmisten elämää. Sen kauneus ei häviä voimalaitoksen takia, vaan ihmisen tuottama tekniikka ja luonto ovat molemmat osa näkymää”, Dannert kirjoittaa näyttelyn tiedotteessa.

Nina Dannert on tehnyt valokuvaustaidetta 1990-luvulta lähtien. Työkseen hän opettaa saksaa Tampereen yliopistossa ja Sastamalan opistossa. Dannert asuu perheineen Vammalan Nälkälänmäessä.

Valokuvanäyttelyä on tukenut Aue-säätiö.

Valokuvanäyttelyn "Kaukola - kylä joenniskalla” avajaiset ovat Kaukolan kylätalossa lauantaina 18.2.2023 kello 15–17. Näyttely on esillä 19.2.–24.2.2023 Kaukolan kylätalossa ja 4.–30.3.2023 Vammalan kirjastossa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos