Kotiseutuyhdistys järjestää Sastamalan peruskoululaisille kuvataidekilpailun, jonka aihe ei ole aivan tavanomainen – Katso video ja anna mielikuvituksen lentää

Sastamalan halki on kulkenut historiallinen vanha postitie. Se on aiheena koululaisille suunnatussa kuvataidekilpailussa.

Taiteilija Outileena Uotila matkasi kesällä polkupyörällä vanhaa postireittiä pitkin. Kuva on Kyrönkankaan kesätieltä.

22.2. 8:30

Tyrvään seudun kotiseutuyhdistys ja Huittisten kotiseutuyhdistys järjestävät kuvataidekilpailun kaikille Sastamalan ja Huittisten peruskoululaisille. Kilpailun aiheena on Postitie ihmisiä yhdistämässä.

Työn tekotapa on vapaa, se voi olla vaikka unelmien postilaatikko, valokuva tuunatusta kilometripylväästä, piirustus tai maalaus seudun halki kulkeneesta historiallisesta postitiestä maisemassa tai tiellä kulkijoista.

Kilpailutöistä kootaan näyttelyt Sastamalassa ja Huittisissa. Sastamalan näyttely avautuu pääkirjastolla huhtikuussa.

Kilpailuaikaa on 10. maaliskuuta saakka. Tiedot kilpailusta on lähetetty kouluille viime vuoden lopulla. Palkintoina jaetaan lahjakortteja ja tuotepalkintoja.

Kilpailu on osa Tyrvään ja Huittisten kotiseutuyhdistysten hallinnoimaa ja Leader-kuntarahaa saanutta "Historiallinen Turuntie" -esiselvityshanketta.

Valmiit kilpailutyöt toimitetaan Sastamalassa Sastamalan Opistolle, osoite on Onkiniemenkatu 1, ovet ovat auki maanantaista perjantaihin kello 8–15.

Katso alta video postinkulusta ja maisemista vanhan postitien varrella. Videon ovat koostaneet Jose Tatti ja Outileena Uotila.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos