Itä-Siperiassa pitkään lähetystyötä tehnyt Arja Halttunen kertoo kokemuksistaan naistenpäivän juhlassa Sastamalassa

Lähetystyöntekijä Arja Halttunen vierailee Sastamalassa ensi viikonloppuna, lauantaina Vammalan seurakuntatalossa ja sunnuntaina Suodenniemen seurakuntatalossa.

9.3. 5:45

Kansainvälistä naistenpäivän juhlaa vietetään ensi viikonloppuna Sastamalassa.

Vammalan seurakuntatalossa on lauantaina 11. maaliskuuta tarjolla ohjelmaa ja lounasta.

Juhla alkaa salaattipöytälounaalla kello 12 ja kello 13 alkavassa ohjelmassa teologian maisteri Tanja Termonen pohtii naisten arvokkuutta Raamatun näkökulmasta ja lähetystyöntekijä Arja Halttunen puhuu naisen elämästä erilaisen kulttuurin keskellä.

Juhlassa naiset jakavat kuulumisia, iloja ja huolia musiikin, rukouksen ja keskustelun keinoin. Musiikilla ilahduttaa myös Sastamala Gospelin trio, joka laulaa gospelia eri aikakausilta.

Juhlaan on vapaa pääsy eikä ennakkoilmoittautumisia tarvitse.

Tarjoilusta maksu omantunnon mukaan, kolehti kerätään seurakunnan lähetystyölle.

Juhlan järjestää vapaaehtoisten seurakuntalaisten naistenpäivätiimi.

Lähetysjuhla Vammalassa ja Suodenniemellä

Naistenpäivän teema jatkuu myöhemmin iltapäivällä lähetysjuhlassa, jossa lähetystyöntekijä Arja Halttunen kertoo työstään Burjaatien keskuudessa Venäjällä Itä-Siperiassa.

Halttunen on työskennellyt lähetysyhdistys Kylväjän lähettämänä Itä-Siperiassa vähemmistökansan keskuudessa yli 20 vuotta.

"Burjaateilla on käsitys, että Jeesus Kristus on venäläinen Jumala. Burjaateille puolestaan kuuluu shamanismi ja Tiibetin buddhalaisuus. Tätä käsitystä vastaan kuitenkin puhuvat muun muassa burjaattishamanistien uhrikäytäntö, burjaattien Geser-eepoksen ydinsanoma sekä Ogtorgo-legenda," Halttunen kertoo.

Lähetysjuhlassa ovat mukana myös Sastamalan entinen pastori Hannu Heikkilä, seurakuntapastori Aija Aurén ja Gospel Sastamala kanttori Anu Mattilan johtamana.

Juhla alkaa lauantaina kahvitarjoilulla kello 15.30 ja ohjelma alkaa kello 16.

Arja Halttunen vierailee viikonloppuna myös Suodenniemen seurakuntatalolla lähetyslounaalla ja – juhlassa sunnuntaina 12. maaliskuuta. Lounas on tarjolla kello 11.15 heti messun jälkeen. Tilaisuus päättyy kahvitarjoiluun. Lounas on maksullinen, mutta alle 12-vuotiaat ruokailevat ilmaiseksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos