Taideyhdistyksen vuosinäyttelyn ”ikkuna” avataan perjantaina Jaatsilla

Yli 60-vuotias Vammalan seudun taideyhdistys kokoaa perinteisen vuosinäyttelynsä Kulttuuritalo Jaatsille.

Viia-Marinka Orre on Vammalan seudun taideyhdistyksen puheenjohtaja. Hänet kuvattiin Kiikoisten Purpureilla vuonna 2017.

Avoin ikkuna kuvaa hyvin Vammalan seudun taideyhdistyksen perinteistä vuosinäyttelyä. Nähtäväksi saadaan jälleen monipuolinen läpileikkaus taiteilijoiden tuotannosta.

Vuosinäyttelyn ”ikkuna” avataan perjantaina 14. huhtikuuta Sastamalassa Kulttuuritalo Jaatsissa. Näyttely on avoinna 30. huhtikuuta asti.

Tämän kevään vuosinäyttely on avoin kaikille taiteen tekijöille, ja mukaan on tulossa runsaasti töitä, jotka edustavat useita tekniikoita, myös kuvanveistotaidetta. Työt näyttelyyn jätetään edellisenä tiistaina, jotta näyttely ehditään pystyttää perjantaiksi.

Vammalan seudun taideyhdistys on perinteikäs 1960 perustettu yhdistys. Nykyään jäseniä on 110.

”Painotamme yhdessä tekemisen iloa”, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Viia-Marinka Orre.

”Yhdistys pyrkii edistämään taiteen eri muotoja, ja tarkoituksena on alkaa elvyttää myös grafiikan valmiuksia, sen eri tekniikoita. Suomessa ei ole kovin paljon grafiikan pajoja, mutta Taiderannassa panostetaan grafiikan pajatoimintaan, koulutukseen ja tarjoamalla tiloja grafiikan tekijöille.”

Yhdistyksen ”päämaja” on Taideranta Uittomiehenkadulla Vammalassa. Sastamalan kaupunki tukee yhdistyksen toimintaa tarjoamalla tilat vastineeksi yhdistyksen aikoinaan kaupungille lahjoittaman merkittävän taidekokoelman vastineeksi. Taiderannassa toimii myös Sastamalan Opiston useita maalauspiirejä.

Vuosinäyttely Avoin ikkuna on avoinna 15.–30.4. tiistaista sunnuntaihin kello 12–18. Avajaiset järjestetään 14.4. kello 18 Kulttuuritalo Jaatsissa, Gallen-Kallelankatu 1.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos