Tyrwäyspäivät nostattavat vapputunnelmaa, mutta ennen kaikkea juhlistavat Sastamalan liikkeiden tarjontaa – "Merkitys on laajempi kuin ostospäivä kaksi kertaa vuodessa”

Tyrwäyspäiville osallistuu 33 yritystä, joista kolme on ensikertalaisia.

Vammaskosken sillalle asennetaan tällaiset liput teemapäivien ajaksi. Liput toimitti Väriaitta. Kuvassa Mauri Kokkonen Väriaitasta ja Sastamalan kaupungin yritysasiantuntija Teresa Herrero Vidfelt.

Perinteinen ostostapahtuma Tyrwäyspäivät tuo oranssia väriä taas Sastamalaan torstaina ja perjantaina 27.–28. huhtikuuta. Tapahtuma on järjestetty säännöllisesti kaksi kertaa vuodessa jo vuodesta 2014 lähtien. Vuosien varrella tapahtuman on perunut vain koronapandemia.

Kysyimme Sastamalan kaupungin yritysasiantuntijalta Teresa Herrero Vidfeltiltä Tyrwäyspäivien ennakkotunnelmia.

Kuinka monta yritystä on mukana Tyrwäyspäivillä? Onko joukossa ensikertalaisia?

”Yrityksiä on mukana 33. Mukana on kolme ensikertalaista. Ravintola Bistro on melko tuore paikka, ja heille oli nyt hyvä aika tulla mukaan. Toinen uusi kohde on Casa Rosalin, joka on siirtynyt uudelle yrittäjälle. Marttilankadun uudessa liikkeessä on vähän uutta ja vähän vanhaakin. Myös Tervakallio Camping on mukana ensimmäistä kertaa.”

Mitä erityistä on tämän kevään Tyrwäyspäivissä?

”Kevään Tyrwäyspäivä seilaa aina kalenterissa, kun pääsiäisenkin paikka vaihtuu. Nyt haluttiin kauppiaiden kanssa laittaa tapahtuma lähelle vappua. Tyrwäyspäivillä voi jo nostattaa vapputunnelmaa. Oranssit tyrwäysilmapallot aloittavat vapun!

Tämän kevään uutuus on Tyrwäyspäivien uusi logo. Logolle on tehty vähän Aku Ankka -henkinen nuorennusleikkaus.

Myös perinteinen Tyrwäyspäivien arvonta on uudistunut. Sadan euron lahjakortteja arvotaan yksi Facebookissa ja neljä liikkeissä arvontaan osallistuneiden kesken. Näiden lisäksi arvotaan liikkeissä osallistuneiden kesken myös 200 euron lahjakortti, jonka tarjoaa Vammalan Yrittäjät.”

Onko Tyrwäyspäivillä viime syksyn tapaan myös muuta ohjelmaa?

”Tällä kerralla ei ole oheisohjelmaa, vaan Tyrwäyspäivät tapahtuu vain myymälöissä. Elokuussa oli ohjelmaa Venetsialaisiin liittyen, ja sitä on suunniteltu myös tänä vuonna syksyn tapahtumaan.”

Mikä merkitys sillä on, että Sastamalassa on oma perinteikäs ostostapahtuma?

”Tyrwäyspäivien merkitys on laajempi kuin ostospäivä kaksi kertaa vuodessa. Se muistuttaa, kuinka hyvin meillä Sastamalassa on paikallista tarjontaa. Paljon kivijalkaliikkeitä, joissa on laaja tarjonta moneen teemaan. Tapahtumapäivät nostavat esiin sen, mitä meillä on ympäri vuoden. Vaikka et juuri nyt tarvitse mitään, niin kun kolmen kuukauden kuluttua tarvitset vaikkapa kukkakauppaa, remonttia, vaatetta tai sisustustavaraa, muistat sastamalalaiset palvelut.”

Miksi kannattaa tulla Sastamalan keskustaan Tyrwäyspäiville?

”Kannattaa tulla erityisesti siksi, että niiden aikana on helppo tutustua uusiin liikkeisiin. Se madaltaa kynnystä tulla uuteen paikkaan. Moni miettii, voiko mennä sisälle, jos ei ehkä osta mitään. Tapahtuman aikana on helppo mennä kiertelemään, katselemaan ja täyttämään arvontalappua. Kauppiaiden avoimien ovien päivä, jolloin on helppo poiketa tutustumaan ja jutuille. Kannustan kaikkia liikkeelle Tyrwäyspäiville ja käyttämään liikkeitä ympäri vuoden. Siten saadaan palvelut pysymään Sastamalassa.”

Tyrwäyspäivät Sastamalan keskustassa 27.–28. huhtikuuta. Lisätietoja muun muassa Facebookissa ShoppaileSastamalassa-sivulla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos