Tapahtuuko teidän kylällä kesäkuussa? Avoimet kylät -päivään kysytään nyt kyliä mukaan

Avoimet kylät -päivään voi ilmoittautua mukaan 28. toukokuuta asti.

Sastamalan kylillä on tapahtunut jo monena vuonna Avoimet kylät -päivänä. Vuonna 2018 Avoimet kylät järjestettiin järjestyksessään neljättä kertaa ja esimerkiksi Karkussa oli silloin kirpputori.

Valtakunnallinen Avoimet kylät -päivä järjestetään 10. kesäkuuta jo yhdeksättä kertaa. Tapahtumapäivän tavoitteena on lisätä kylätoiminnan tunnettuutta ja tuoda parrasvaloihin kylien monipuolista toimintaa. Tapahtumissa kyliä esitellään muun muassa matkailijoille ja uusille mahdollisille asukkaille.

Avoimet kylät -päivään otetaan nyt ilmoittautumisia vastaan. Pirkanmaan kyläasiamies Jani Hanhijärvi vinkkaa, että tapahtumapäivään kannattaa ilmoittautua mukaan, jos kylällä järjestetään vaikkapa pihakirppis, luonto- tai pyöräretki, kyläkävely, lastentapahtuma, yhteislaulutuokio, kiinnostava luento, valokuvanäyttely, huutokauppa, siivoustalkoot, kesätanssit, kylätalon avoimet ovet, maatilavierailu tai lähes mitä tahansa muuta.

Tärkeätä on, että tilaisuus on kaikille avoin ja ohjelma sellaista, että se houkuttelee tutustumaan kylän toimintaan ja käyntikohteisiin.

Teemapäivän ideana on, että kyläläiset järjestävät itsensä näköistä ohjelmaa. Myös kylän yritykset ovat tervetulleita osaksi tapahtumapäivää.

”Avoimet kylät -tapahtuma käynnistää kesän ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua kylien monipaikkaisuuteen asumisen, yrittämisen ja lomailun kohteina. Kylätoiminta on myös joustavaa pop up -toimintaa, joka taipuu ketterästi ajan haasteisiin ja vaatimuksiin”, toteaa Hanhijärvi tiedotteessa.

Valtakunnallisesti Avoimiin kyliin on osallistunut vuosittain 600-700 kylää, joissa on päivän aikana käynyt jopa 100 000 vierailijaa. Myös Sastamalassa useita kyliä on ollut mukana Avoimet kylät -teemapäivässä.

Tapahtumapäivän toteuttavat yhteistyössä Suomen Kylät ry, maakunnalliset kyläyhdistykset, Leader-ryhmät, paikalliset yhdistykset ja aktiivit.

Pirkanmaalla päivää koordinoi Pirkan Kylät ry. Ilmoittautumisia teemapäivään otetaan vastaan vielä 28. toukokuuta asti osoitteessa: https://avoimetkylat.fi/

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos