Kansanedustaja Pia Viitanen puhui Sastamalassa ja viestitti terveisiä hallitusneuvotteluihin

Työväen vappujuhlaa vietettiin Kauppalantalolla Sastamalassa.

Työväen Sivistysliiton, SAK:n, vasemmiston ja sosiaalidemokraattien vappujuhlassa tarjottiin makkaraa ja simaa.

Sastamalassa työväenliikkeen vappujuhlassa puhunut pirkanmaalainen kansanedustaja Pia Viitanen (sd.) lähetti terveisiä tulevalle hallitukselle ja huolehti muun muassa peruspalveluiden, koulutuksen, ilmastoasioiden ja kulttuurin edistämisestä. Viitanen piti juhlapuheen Sastamalan Kauppalantalolla pidetyssä Työväen Sivistysliiton, SAK:n, vasemmiston ja sosiaalidemokraattien vappujuhlassa.

Viitanen toi puheessaan esiin huolensa hallitusneuvotteluihin osallistuvien puolueiden sopeutuspuheista. Hän sanoi, että julkituotuja tavoitteita 6 miljardin sopeuttamistoimista ei voi tehdä ilman merkittäviä leikkauksia eri hallinnonaloilta.

”Muistettava on, että meillä on edelleen pandemian ja kriisien synnyttämää hoito- ja hyvinvointivelkaa, jota on kurottava umpeen. Edelleen tarvitaan satsauksia esimerkiksi mielenterveyspalveluihin, oppilaiden tukeen kouluissa ja harrastusmahdollisuuksiin”, Viitanen sanoi.

Hän korosti myös sopimisen tärkeyttä työelämässä. ”On hyvin tärkeää, että uudistukset työmarkkinoilla tehdään yhteistyössä työmarkkinaosapuolten kanssa.”

Viitasen mukaan kaikilla tulee olla mahdollisuus tulla työllään toimeen. Työelämää on kehitettävä niin, että ihmiset myös viihtyvät työssään ja kokevat sen merkitykselliseksi.

Pia Viitanen puhui ajankohtaisista asioista, kuten hallitusneuvotteluista ja Ukrainan sodasta.

Sastamalassa vieraillessaan Viitanen kiinnitti huomiota myös luovan talouden ja kulttuurin merkitykseen. Hän toi esiin, että tutkimuksen mukaan esimerkiksi museoiden toiminta kasvattaa sijaintialueidensa taloutta 132-166 miljoonalla eurolla vuosittain. Museot parantavat työllisyyttä ja nostavat alueiden imagoa.

”On viisasta panostaa kulttuuriin ja pyrkiä kulttuurin rahoituksen kasvattamiseen yhteen prosenttiin valtion budjetista. Sijoitus kulttuuriin maksaa itsensä monin verroin takaisin.”

Lopuksi Viitanen otti kantaa epävakaaseen maailman tilanteeseen ja Venäjän hyökkäyssotaan.

”Venäjän brutaali hyökkäyssota julmine tekoineen ja kauhuineen järkyttävät.”

”Muuttuneessa turvallisuusympäristössä valitsimme oman turvallisuutemme kannalta parhaan tien, Nato-jäsenyyden. Tehtävämme on olla aktiivinen ja rakentava jäsenmaa, joka tekee työtä vakauden ja rauhan puolesta.”

Sastamalan vappujuhlassa Kauppalantalolla avauspuheen piti vasemmistoliiton kaupunginvaltuutettu Leena Saarela.

Työväen vappujuhlassa kuultiin torvisoittoa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos