Sastamalassa kävellään ja pyöräillään kirkolta toiselle – Katso reitti ja aikataulu tästä

Turun Pyhiinvaelluskeskus järjestää valtakunnallisen pyhiinvaelluskauden avajaistilaisuuden lauantaina 13. toukokuuta. Sastamala on mukana.

Lähtö kirkkovaellukselle on Vanhalta Harsulta Karkusta.

Sastamala on mukana Turun Pyhiinvaelluskeskuksen järjestämässä pyhiinvaelluskauden avauksessa lauantaina 13. toukokuuta.

Sastamalan halki kulkee Pyhän Olavin mannerreitti sekä kirkkovaellusreitit Karkusta Sastamalan keskustaan ja edelleen Kiikan kautta Keikyään. Ensimmäisellä taipaleella matkaa kertyy 20 kilometriä ja toisella 21 kilometriä.

Tällä vaelluksella kuljetaan kauniissa maisemissa ja ihaillaan vanhaa rakennusperinnettä. Matkalle voi osallistua joko kävellen tai pyöräillen.

Aikataulut on sovitettu Tampereen ja Porin junien aikatauluihin. Lähtö tapahtuu Vanhalta Harsulta (Maakunnantie 17, Sastamala) Karkusta lauantaina kello 9 ja paluu on kello 17 tai kello 19.

Sastamalan kirkkovaelluksella ihaillaan kauniita järvimaisemia.

Matkan etapit

Kirkkovaelluksen ensimmäinen etappi on Karkun kirkko ja sitten Sastamalan Pyhän Marian kirkko, Tyrvään Pyhän Olavin kirkko ja Tyrvään ”kaksitorninen” kirkko Sastamalan keskustassa.

Kävelijöiden matka päättyy Tyrvään kirkolle, mutta pyöräilijät jatkavat vielä Kaukolan kautta Kiikkaan ja siitä Keikyän riippusillan ja voimalaitoksen kautta Keikyän kirkolle. Pyöräilijöille on järjestetty omakustanteinen lounasmahdollisuus Kiikassa ravintola Kiikan konttorissa.

Opastettu retki on maksuton. Mukaan kannattaa varata pientä rahaa, koska Sastamalan vanhoilla kirkoilla on vapaaehtoinen kahviraha. Oppaina toimivat Sastamalan seudun oppaat sekä Vammalan retkeilijät.

Keikyästä voi varata maksullisen pyörien kuljetuksen Vammalaan ja Karkkuun.

Lyhyt kahden kirkon seniorireitti

Mukana tapahtumassa on myös Pyöräliiton hanke Seniorit Satulaan, joka opastaa lyhyemmän noin seitsemän kilometrin helpon reitin Tyrvään kirkolta Pyhän Olavin kirkolle. Tämä matka on 3,5 kilometriä suuntaansa. Pyhällä Olavilla on kahvi- ja mehutauko sekä opastus, jonka jälkeen on paluu takaisin.

Seniorireitille lähtö Tyrvään kirkolta kello 10.15 ja paluu samaan paikkaan kello 12.30. Pyhällä Olavilla tavataan myös pidemmän matkan pyöräilijät.

Kirkkovaellukselle ilmoittaudutaan etukäteen osoitteessa https://tinyurl.com/Sastamalanvaellus

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos