Näyttävästi pukeutuneet harrastajat saapuvat Sastamalan pääkirjastolle – Katso, mitä kaikkea on luvassa

Pukukilpailussa Sastamalan pääkirjastolla valitaan parhaiten pukeutunut hahmo toukokuun lopussa.

Cosplay-harrastajat pukeutuvat upeisiin asuihin ja kilpailevat myös pukukilpailuissa.

Erikoisiin ja näyttäviin cosplay-pukuihin pukeutuneet harrastajat kokoontuvat Sastamalan pääkirjastolle toukokuun lopussa. Kirjastossa järjestetään alan tapahtuma 27. toukokuuta.

Tapahtumassa on muun muassa harrastukseen liittyviä työpajoja, hahmojen pukukilpailu, murhamysteerin ratkontaa ja origamikukkien taiteilua.

Mikä?

Cosplay

Lyhenne sanoista costume play ja tunnetaan Suomessa myös cossauksena.

Harrastus, jossa ihmiset pukeutuvat esimerkiksi manga-, anime-, sarjakuva-, peli- tai elokuvahahmoiksi.

Suomessa cosplayta on harrastettu pienimuotoisesti 1990-luvulta alkaen. Nykyiseen suosioonsa cosplay kohosi 2000-luvun alussa.

Harrastajat järjestävät tapahtumia ”coneja” ja niissä cosplay-kisoja.

Hahmoja on lukemattomia ja tapahtumissa valokuvataan paljon niin tuttuja kuin tuntemattomiakin cosplayereita.

Lähde: Wikipedia.

Cosplay-harrastajien pukukilpailu alkaa kirjastossa kello 12.30. Sen jälkeen käynnistyy maaliskuussa Sastamalaan valitun yhteisö- ja sanataiteilija Simo Niemisen osallistava murhamysteeri.

Työpajoja on useita. Ilman ennakkoilmoittautumista voi osallistua helmihahmopajoihin, jotka alkavat kello 10.45 ja 14.30.

Näiden lisäksi tapahtumassa voi osallistua Kuinka esittelet hahmosi -työpajaan, jota vetää Pirkanmaalla toimiva coninjärjestäjä ja valokuvauksen harrastaja Tiina "Chiina" Uusi-Rasi. Työpaja alkaa kello 11 ja siihen on ennakkoilmoittautuminen.

Sastamalalaisen taiteilijan ja sarjakuvapiirtäjän Marko Alakruuvin manga-pajat alkavat kello 14.30. Ryhmiä on kaksi; aloittelijoille ja harrastuksessa edistyneille. Manga-pajaan on ennakkoilmoittautuminen.

Taidekujalla osallistujat voivat myydä omia taideteoksiaan, kuten mangapiirroksia tai vanhoja sarjakuvia. Taidekujalle on ennakkoilmoittautuminen.

Lisäksi osallistujat voivat kaunistaa tapahtumassa olevaa kirsikkapuuta itse tehdyillä origamikukilla. Niiden tekemiseen tarvittavat ohjeet ja tarvikkeet löytyvät paikan päältä.

Myös Sastamalan nuoristoimi on mukana tapahtumassa ja järjestää mahdollisuuden kokeilla muun muassa VR-laseja.

Vaikka cosplay-tapahtuma kyseessä onkin, voi paikalle lähteä tavallisissa vaatteissakin.

Cosplay-tapahtuma 27. toukokuuta kello 10.30 alkaen Sastamalan pääkirjastossa. Pajojen ennakkoilmoittautuminen osoitteessa: kuntapalvelut.fi/sastamala -> lasten ja nuorten tapahtumat -> cosplay-tapahtuma.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos