Paljon tapahtumia ja tekemistä – Luonnon monimuotoisuuspäivää vietetään Sastamalassa, katso ohjelma tästä

Luonnon monimuotoisuuden päivässä on mukana muun muassa Kotimäen tila Putajasta. Tilalla harjoitetaan mm. mehiläistarhausta. Päivi Nurmisto työn touhussa.

Luonnon monimuotoisuuden päivää vietetään 22. toukokuuta. Sastamalassa päivää juhlitaan erilaisin tapahtumin kolmen päivän aikana.

TIISTAI 23.5.

Sastamalan kaupungin puistotoimi järjestää kaikille kuntalaisille avoimen tapahtuman, jossa esitellään keinoja luonnon monimuotoisuuden lisäämiseksi ja vaalimiseksi pihoissa, puutarhoissa ja pelloilla.

Tilaisuus on Vammalan väistötorilla (toriremontin vuoksi) ja toripuistossa klo 10–14.

Tapahtumassa mm. tietoa lahopuuaidoista ja hyönteishotelleista, esittelyssä pölyttäjien suosikkikasvivalinnat, tietoa eri pölyttäjälajeista ja mehiläistarhauksesta sekä informaatiota haitallisista vieraslajeista ja niiden torjunnasta.

Puistotoimen lisäksi tapahtumassa on mukana Kotimäen tila, Maa-ja Kotitalousnaiset, MKN Maisemapalvelut sekä Piha- ja Puutarha Rosalin.

50 ensimmäiselle kävijälle jaossa purkkimallin ötökkähotelli.

Lisätietoja tiistain tapahtumasta saa kaupunginpuutarhurilta: suvi.isosavi(at)sastamala.fi

KESKIVIIKKO 24.5.

Naisten villiyrtti-ilta Lahdenperässä kello 18 Kärppälässä (Kärppäläntie 522, Sastamala) /AhlmanEdun luontoalan opiskelijat. Osallistumismaksu lahjoitetaan Luonnonperintösäätiön Suojele pala Pirkanmaata -kampanjaan. Ilmoittautuminen jessica.ronkko@edu.ahlman.fi

TORSTAI 25.5.

Sastamalan Lumo on Pirkanmaan LUMO – Luonnon monimuotoisuusohjelman alatapahtuma ja se on kaikille avoin. Tapahtuman järjestää ympäristökasvattaja Pauliina Salminen yhdessä Sastamalan kirjaston ja Sastamalan ympäristöyhdistyksen kanssa. Tapahtuma pidetään Sastamalan pääkirjaston takana klo 16–18:30.

Ohjelmassa mm.

Avajaispuhe: Pirkanmaan Lumon projektikoordinaattori Tuulia Lahtinen

Sastamalan pääkirjaston Pörriäispenkin esittely klo 16.30 ja 17.30, lastenkirjastonhoitaja Petra Mäkelä kertoo Pörriäispenkin tarinaa

Luontoaiheinen sanataidepaja: Yhteisötaiteilija Simo Nieminen

Maistiaisia Metsäkylpyohjauksesta: Mielen soinnut

Villiyrttien tietoisku: Osaran maaseutuopetusyksikön luontoalan opiskelijat

Oman pihan lumouttaminen: AhlmanEdun luontoalan opiskelijat

Jäte- ja kierrätysneuvonta: Loimi-Hämeen jätehuolto

Toiminnan esittelyä: Sastamalan ympäristöyhdistys

Mitä on permakulttuurinen suunnittelu? Lahdenperä ry / Anni Rainio

Hyönteishotellin rakentaminen

Mukana myös AhlmanEdun ja Osaran maaseutuopetusyksikön luontoalan opiskelijoita ja Lahdenperä ry.

Lisätietoja keskiviikon tapahtumasta: Pauliina Salminen, ympäristökasvattaja, puh. 040 727 4228 ja Tuulia Lahtinen, projektikoordinaattori tuulia.lahtinen@ely-keskus.fi puh. 0295 036 192.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos