Sastamalassa järjestetään lintukävely vuosien tauon jälkeen – ”Ummikkona voi tulla mukaan”

Lintukävelyllä opas kertoo linnuista ja lintuharrastuksesta.

Kaulushaikaran voi nähdä lintukävelyllä Keskistenjärvellä Sastamalassa.

Nuolihaukka, kaulushaikara, taivaanvuohi sekä heikommin tunnetut metsälinnut, kuten peukaloinen ja rautiainen. Ainakin näiden lintujen näkemiseen ja kuulemiseen on suuri mahdollisuus Keskistenjärven lintukävelyllä Sastamalassa.

Pirkanmaan lintutieteellinen yhdistys järjestää vuosien tauon jälkeen lintukävelyn Sastamalassa Keskistenjärven lintutornille. ”Keskistenjärvi on umpeen kasvava järvi, missä voi nähdä peruskosteikkolajeja ja kahlaajalintuja. Lintutornista voi nähdä järvellä pesivän nuolihaukan”, kertoo lintukävelyn opas Antti Virta Pirkanmaan lintutieteellisestä yhdistyksestä.

Muutakin nähtävää ja koettavaa on. ”Ylistenjärvi sijaitsee lähellä ja sääksi käy sieltä kalassa Keskistenjärvellä. Myös kuikan huudot kuuluvat. Tikka ja palokärki viihtyvät alueella”, Virta luettelee.

Lintukävelylle voi lähteä kuka tahansa. ”Ummikkona voi tulla mukaan. Kerron kävelyn aikana linnuista ja lintuharrastuksesta, ja ihmiset saavat kysyä.”

Omat kiikarit kannattaa ottaa mukaan, jos sellaiset omistaa. ”Kiikareita on varattuna mukaan ja kaukoputkella pääsee katsomaan lintuja”, Virta sanoo.

Lintukävelyn järjestämistä toivottiin Sastamalassa. ”Sastamalassa on hyvät lintumaastot ja paljon harrastajia”, Virta toteaa.

Lintukävely järjestetään helatorstaina 18. toukokuuta kello 9–11. Kävelymatkaa tornille on noin yksi kilometri. Kokoontuminen on kello 9 osoitteessa Punkalaitumentie 746, Monako-moottoriradan parkkipaikalla. Omat eväät mukaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos