Sastamalalaiskirjoittajan lasten runot palkittiin – Raati: ”huumori osuu myös aikuiseen lukijaan”

Pirkanmaan kirjoituskilpailun voittajat ja kunniamaininnan saajat palkittiin 16. toukokuuta Tampereella.

Pirkanmaan kirjoituskilpailun menestyjät palkittiin Tampereella pääkirjasto Metsossa 16. toukokuuta.

Sastamalalainen Mika Kulmala menestyi vuoden 2023 Pirkanmaan kirjoituskilpailussa. Hänet palkittiin kunniamaininnalla kilpailun lyriikkasarjassa.

Kulmala sai palkinnon kirjoituksistaan Lyriikkaa lapsille ja lapsenmielisille. Runot kertovat eläimistä, muun muassa hevonen Heviletistä, salilla käyvästä hormonihiirestä ja saunovasta pesukarhusta. Raadin mukaan runojen sanaleikit ilahduttavat oivaltajaa ja huumori osuu myös aikuiseen lukijaan.

Kirjoituskilpailussa oli kaksi sarjaa; proosa ja lyriikka. Proosasarjan voitti tamperelainen Anna Harju ja lyriikkasarjan samoin tamperelainen Johanna Yrjänäinen. Sarjojen voittajat palkittiin 1 000 eurolla.

Rahapalkintojen lisäksi proosasarjassa jaettiin seitsemän ja lyriikkasarjassa viisi kunniamainintaa. Menestyjät palkittiin pääkirjasto Metsossa järjestetyssä tilaisuudessa tiistaina 16. toukokuuta.

Valinnat teki kilpailun palkintolautakunta, johon kuuluivat kirjailija ja sanataideohjaaja Päivi Haanpää, kirjailija Anni Kytömäki, toimittaja Tero Alanko ja tuottaja-tiedottaja Simo Ollila.

Pirkanmaan kirjoituskilpailu järjestettiin tänä vuonna jo 72. kerran. Kilpailun osallistujamäärä oli kaikkien aikojen toiseksi korkein. Kilpailuun jätettiin yhteensä 405 kilpailutyötä. Proosaa näistä oli 216 kappaletta ja lyriikkaa 189 kappaletta.

Kilpailun järjestää Tampereen kaupunginkirjasto. Tavoitteena on tukea uusia lahjakkaita kirjoittajia ja tarjota heille mahdollisuus saada tekstejään julkisuuteen.

Kilpailuun voivat osallistua Pirkanmaan alueella asuvat, työskentelevät tai opiskelevat kirjoittajat, jotka eivät ole julkaisseet kaunokirjallista teosta tai omakustannetta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos