Sastamalalaislapset osallistuivat Unelmien liikuntapäivään – Katso kuvat päiväkodeista: Tällaista on lasten unelmaliikunta

Sastamalan päiväkodeissa ja esikouluissa vietettiin liikuntapäivää monenlaisten aktiviteettien parissa niin sisällä kuin ulkonakin. Päivän mieluisuus varmistettiin sillä, että lapset ideoivat ohjelmaa ihan itse.

Kiikan päiväkodilla Unelmien liikuntapäivää vietettiin pyöräilyn merkeissä. Lapset olivat kovasti toivoneet pyöräilyä jo pitkään.

Sastamalan varhaiskasvatus- ja esiopetusyksikössä osallistuttiin isolla joukolla Unelmien liikuntapäivään. Kyseessä on joka vuosi 10. toukokuuta järjestettävä kaikenlaisen liikkumisen kokeilu- ja pop-up-päivä, jonka järjestämistä koordinoi Suomen Olympiakomitea. Päivän tavoitteena on innostaa ihmisiä liikkeelle ja auttaa heitä löytämään uusia liikuntatapoja.

Sastamalassa lapset pääsivät osallistumaan päivän suunnitteluun piirtämällä, haastattelemalla ja yhdessä ideoimalla.

Unelmien liikuntapäivä sisälsi muun muassa pyöräilyä, metsäretkeilyä, parkouria, köysikiipeilyä, erilaisia hippaleikkejä sekä temppuratoja niin sisällä kuin ulkonakin. Päivään mahtui järjestäjien mukaan paljon iloa sekä yhdessä tekemistä ja liikkumista.

Norlandia Kiepissä oli pihassa liikuntarastirata, ja mukana menossa oli Norlandia Norppa. Liikunnallista aamupäivää viettämään kutsuttiin myös isovanhempia ja muita lapsille tärkeitä ihmisiä.

Pilvilinnan päiväkodin pihassa riitti touhua ja tohinaa temppuradalla, jonka lapset olivat yhdessä ideoineet. Trampoliinilta patjakasaan loikkaaminen oli yksi suosituimmista pisteistä.

Stormin päiväkodin Tiitiäiset kävivät metsäretkellä. Kuvassa on käynnissä hurja juoksukilpailu.

Toukolan esiopetusryhmä suunnitteli erilaisia liikuntapisteitä ulkona toteuttaviksi. Kuvassa esteitä ylittää Hugo Honkanen.

Harjukadun ryhmäperhepäiväkodissa Unelmien liikuntapäivää viettiin metsäretkellä. Päivän aikana muun muassa leikittiin ”metsäpeikot ja keijut” -hippaleikkiä.

Vareliuksen esiopetusryhmä hyödynsi liikuntapäivän suunnittelussa älytaulua. Päivään toivottiin köysikiipeilyä, piilosta, parkouria ja lättyjen syömistä.

Vareliuksen eskarilainen Elmeri Ihanamäki näyttää mallia metsäparkourista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos