Kuka heistä on Sastamalan uusi Avainhenkilö? Äänestä nyt!

Äänestysaikaa on vain viikko, 12. heinäkuuta kello 9 asti. Sastamalan uusi merkkihenkilö julkistetaan 14. heinäkuuta.

Pihlajamäki Hanna
Kuka heistä on Sastamalan uusi Avainhenkilö? Äänestä nyt!
Hanna Pihlajamäki

Kansa on puhunut ja viisi avainhenkilöfinalistia on nyt selvillä.

Ehdokkaat ovat sukunimen mukaisessa aakkosjärjestyksessä lentopalloilija, VaLePan kapteeni Mikko Esko, Sastamalan oma unissakävelijä Herra Hakkarainen, kulttuuritoimija, Tyrvään Pappilan omistaja Kirsi-Marja Nieminen, hyväntekijä Reino Rinne ja kustantaja, paikalliskulttuurin vaalija Marko Vesterbacka.

Avainhenkilöfinaaliin valikoituivat yleisöehdotusten perusteella viisi eniten ääniä saanutta sastamalalaista tai nykyisen Sastamalan alueella syntynyttä.

Kansa sai ehdottaa omaa suosikkiaan Tyrvään Sanomien verkkosivuilla 6.6. – 1.7. sekä perinteisesti äänestyslipukkeella postitse, Sastamalan kirjastoissa ja Vanhan kirjallisuuden päivillä.

Kriteerinä oli ehdottaa henkilöä, joka on myönteisesti vaikuttanut Sastamalan kehitykseen ja tehnyt paikkakuntaa tunnetuksi.

Lähes 80 ehdokasta sai ääniä

Vuoden 2018 avainhenkilöksi ehdotettiin kaikkiaan 78:aa eri henkilöä, joiden joukosta viisi erottui selvästi. Finaaliehdokkaat saivat yhteensä 51,6 prosenttia annetuista äänistä. Osa ehdotetuista karsiutui, koska heidät oli valittu jo kertaalleen Avainhenkilöksi tai koska he olivat syntyneet tai asuivat muualla.

Avainhenkilö on valittu Sastamalassa ja sitä ennen Vammalassa vuodesta 1992 lähtien. Avainhenkilöksi valinta on huomionosoitus, jota ei anota tai johon ei pyritä, vaan valinta perustuu ainoastaan yleisöäänestykseen.

Tutustu finalisteihin

Nyt on aika äänestää. Kuka finalisteista on sinun mielestäsi eniten Sastamalan kehitykseen myönteisesti vaikuttanut ja paikkakuntaa tunnetuksi tehnyt henkilö?

Mikko Esko

VaLePan kapteeni, MM-kisoihin valmistautuva ja kansainvälisillä kentillä vuosia pelannut Mikko Esko johdatti joukkueensa tänä vuonna Suomen mestaruuteen ja Cup-voittoon. Hän on ollut laajasti esillä myös eri urheilumedioissa.

Markku Mäkinen
Lentopalloilija, VaLePan kapteeni Mikko Esko

Lentopalloilija, VaLePan kapteeni Mikko Esko

Herra Hakkarainen

Herra Hakkarainen on vammalalaissyntyisen Mauri Kunnaksen synnyttämä kirja- ja satuhahmo, joka asuu Marttilankadulla omassa talossaan – on asunut jo 15 vuotta. Herra Hakkarainen on keskeisessä roolissa myös Sastamalan kaupungin markkinoinnissa.

Heli Tuominen/arkisto
Mauri Kunnaksen luoma unissakävelijä Herra Hakkarainen

Mauri Kunnaksen luoma unissakävelijä Herra Hakkarainen

Kirsi-Marja Nieminen

Kirsi-Marja Nieminen kunnosti viime syksynä avatun Tyrvään Pappilan yhdessä miehensä Jarmo Niemisen kanssa ja teki siitä paljon kiitosta ja huomiota saaneen kulttuuritalon amfiteattereineen ja kesäterasseineen. Parhaillaan Niemiset rakentavat hevosurheilukeskusta Sastamalan Kärppälään.

Eriika Ahopelto
Tyrvään Pappilan kunnostanut Kirsi-Marja Nieminen

Tyrvään Pappilan kunnostanut Kirsi-Marja Nieminen

Reino Rinne

Sastamalalainen perheenisä Reino Rinne tunnetaan pyyteettömistä hyväntekeväisyyskampanjoistaan. Hän on järjestänyt muun muassa kaksi erityislasten diskoa ja useita yksittäisiä yllätyksiä. Sastamalan nuorisovaltuusto muisti häntä viime syksynä kunniamaininnalla vapaaehtoistyöstä erityislasten ja -nuorten hyväksi.

Tiina Laaninen
Hyväntekijä Reino Rinne

Hyväntekijä Reino Rinne

Marko Vesterbacka

Viides finalisti on Warelia-kustantaja ja yrittäjä Marko Vesterbacka. Hän taltioi kustantajana aktiivisesti tyrvääläistä kotiseutuhistoriaa. Tänä vuonna hänen yrityksensä alkoi valmistaa yhdessä Pyynikin käsityöläispanimon kanssa huiman suosion saanutta Tyrvään Portteria.

Jaana Kerola
Tyrvään Portterin "isä" Marko Vesterbacka.

Tyrvään Portterin "isä" Marko Vesterbacka.

Edit: Juttuun tehty korjaus 6.7. klo 7.38. Reino Rinteen nuorisovaltuustolta saaman erityismaininnan nimi muutettu kunniamaininnaksi.

Äänestä ja osallistu sirkuslippuarvontaan!

Toinen äänestyskierros päättyy 12. heinäkuuta kello 9.

Avainhenkilöä äänestäneiden kesken arvotaan Tyrvään Sanomien tilausjakso ja viisi kahden lipun lippupakettia Sirkus Finlandian näytökseen Sastamalassa 28. elokuuta kello 18.30. Äänestys on kaikille avoin.

Sastamalan vuoden 2018 Avainhenkilö julkistetaan Kansanvallan päivän juhlassa Vammalan torilla lauantaina 14. heinäkuuta.

Sastamalan ja sitä ennen Vammalan Avainhenkilö on valittu vuodesta 1992. Viime vuonna Avainhenkilöksi valittiin eläinlääkäri Pertti Valkama.

Äänestyksen järjestävät Tyrvään Sanomat ja Kulttuuria Kaikille ry.


Kommentit (8)

  • Nimetön

    samaa mieltä.eipä muut kuin yksi ehdokas ääniä kalastele

  • Pietari

    Voi teitä kateellisia. Onko se teiltä pois jos joku on vaurastunut enemmän kuin te. Kovalla työllä se onnistuu tiedoksi vaan jos ette sitä tiedä. Kannattaa aloittaa siitä, että lopettaa täällä keskustelupalstoilla toisten mollaamisen, jättää sen keskikaljan lipittämisen vähemmälle ja yrittää tehdä omasta elämästä elämisen arvoista kadehtimatta muiden menestystä. Sitä paitsi jos joku on rikas tai menestynyt pitäisikö vaan olla hiljaa pirtissä tekemättä ja kommentoimatta yhtään mitään, ettei vaan kenellekkään tule siitä paha mieli? Teidän mielestä Pappilan olisi pitänyt antaa ränsistyä vaan purkukuntoon, eikä hevostalliakaan tarvita. Saattaa olla, että tulee uusia ihmisiä Tyrväälle työpaikkojen perässä eikä sekään ole hyvä. Haistakaa PIIP!!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio