Nuku yö ulkona – pyöräretki päättyy Karkun uimarannalle

Tapio Pessi
Nuku yö ulkona – pyöräretki päättyy Karkun uimarannalle

Karkun uimarannalla voi yöpyä lauantain ja sunnuntain välisen yön.

Tyrvään Sanomat

Sastamalassa järjestetään viikonloppuna Luonnonkukkien yö -tapahtuma. Silloin hypätään polkupyörän satulaan ja lähdetään tutkimaan luontoa. Pyöräretki huipentuu Karkun uimarannalle, minne voi jäädä yöksi nukkumaan.

Sastamalan ympäristöyhdistyksen järjestämä Luonnonkukkien yö yhdistää Luonnonkukkien päivän ja Nuku yö ulkona -tapahtumat.

Retken kasviasiantuntijana toimivan Eveliina Asikaisen mukaan monien luonnonvaraisten kasvien tuoksut ja värit ovat parhaimmillaan yöllä. Esimerkiksi valkolehdokki kukkii ja tuoksuu juuri nyt hienosti kesäyössä.

Tapahtuma alkaa lauantaina 16. kesäkuuta kello 20 Sastamalan pääkirjastolta. Sieltä pyöräretki suuntautuu Pyhän Olavin kirkolle, jonka ympäristössä tutkaillaan kasveja. Matkalla Karkkuun pysähdytään myös Pyhän Marian kirkolla.

Pyöräretki päättyy Karkun uimarannalle. Sinne voi jäädä yöksi nukkumaan.

Reitistä voi polkea vain osan tai jatkaa kesäyössä pidemmällekin.

Mukaan kannattaa varata omat eväät ja nukkumatarvikkeet, mikäli uni ulkoilmassa maittaa.

Lisätietoja tapahtumasta saa Eveliina Asikaiselta.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio