Onko sinulla muistoja lukemisesta ja kirjastosta ennen vuotta 1970? – Muistoja kerätään kirjaa varten

Eetu Lehtinen
Onko sinulla muistoja lukemisesta ja kirjastosta ennen vuotta 1970? – Muistoja kerätään kirjaa varten

Kiikoisten uusi kirjasto avautui kesällä 2017.

Tyrvään Sanomat

Onko sinulla muistoja lukemisesta ja kirjastosta ennen vuotta 1970?

Mitä kirjoja luit, mitä tunteita lukeminen sinussa herätti, ja miten muut suhtautuivat lukemiseesi?

Millaisia muistoja sinulla on kirjastosta ja kirjastonhoitajasta?

Missä kirjastossa kävit, millaisena muistat kirjaston tunnelman? Oliko kirjastonhoitaja äkäinen vahtija vai ystävällinen kirjojen suosittelija?

Yhteiskuntatieteiden tohtori Eija Eskola kerää lukemiseen ja kirjastoihin liittyviä muistoja tekeillä olevaa kirjaansa varten.

Kirjassa käydään läpi lukemiseen liittyneitä käsityksiä ja tapoja 1920–1970, ajan suosikkikirjoja sekä kirjastoja lukemisen paikkana ja lukemisen edistäjänä.

Kirjassa kerrotaan, kuinka lukuharrastus on ihmisillä alkanut sekä siitä, kuinka kirjastomatkat aikanaan tehtiin: hiihtäen, hevosella, potkukelkalla, pyörällä, kävellen. Lisäksi kerrotaan kirjastonhoitajista: millaisia persoonia he aikanaan olivat.

Kirjassa kerrotaan paikoista, joissa kirjasto on toiminut (yleiset kirjastot, oppilaskirjastot, työväenkirjastot, kämppäkirjastot, korsukirjastot, vankileirikirjastot 1918, tehtaankirjastot, laivakirjastot.

Muistelut tulee lähettää 30. syyskuuta mennessä osoitteeseen kirjastomuistot@gmail.com. Ilmoita, jos et halua nimeäsi mainittavan kirjassa. Kerro myös ikäsi ja paikkakunta, johon kirjoituksesi liittyy.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio