Sastamalan Avainhenkilö valitaan nyt – Äänestä ja vaikuta!

Pihlajamäki Hanna
Sastamalan Avainhenkilö valitaan nyt – Äänestä ja vaikuta!

Kenestä tulee Sastamalan Avainhenkilö tänä vuonna? Anna äänesi omalle suosikillesi.

Hanna Pihlajamäki

Viime vuonna Sastamalan Avainhenkilö oli eläinlääkäri Pertti Valkama, entä nyt?

Pitkän perinteen omaava kaupungin merkkihenkilön äänestys käynnistyy tuttuun tapaan. Sastamalan Avainhenkilö valitaan kaksivaiheisella yleisöäänestyksellä. Ensimmäisessä vaiheessa yleisö pääsee ehdottamaan omaa suosikkiaan vapaasti.

Kriteerinä on valita henkilö, joka on vaikuttanut Sastamalan kehitykseen myönteisesti ja tehnyt paikkakuntaa tunnetuksi.

Henkilön pitää asua Sastamalassa tai olla syntynyt nykyisen Sastamalan alueella. Samaa henkilöä ei voida valita Avainhenkilöksi uudelleen.

Näin valinta etenee

Yleisöäänien perusteella toisen vaiheen äänestykseen etenee 5 eniten ääniä saanutta Avainhenkilöehdokasta. Heidän kesken suoritetaan toinen äänestyskierros 5.-12. heinäkuuta.

Finalisteista eniten ääniä saanut kukitetaan vuoden 2018 Avainhenkilöksi Kansanvallan päivän juhlassa Vammalan torilla lauantaina 14. heinäkuuta.

Hän saa valinnastaan kunniakirjan ja kiertopalkinnon, kaupungin symbolisen avaimen.

Ensimmäinen äänestyskierros päättyy 1. heinäkuuta

Ensimmäisen kierroksen äänestysaika päättyy 1. heinäkuuta. Äänestää voi Tyrvään Sanomien verkkosivuilla www.tyrvaansanomat.fi tai perinteiseen tapaan Tyrvään Sanomien printtilehdestä löytyvällä äänestyslipukkeella postitse, Sastamalan kirjastoissa 11. kesäkuuta lähtien ja Vanhan kirjallisuuden päivillä.

Finaaliäänestykseen pääsee viisi eniten ääniä saanutta ehdokasta

Avainhenkilöfinalistit julkistetaan 5. heinäkuuta Tyrvään Sanomissa, minkä jälkeen alkaa toinen äänestys. Tämä tapahtuu Tyrvään Sanomien verkkosivuilla osoitteessa www.tyrvaansanomat.fi. Toinen äänestyskierros päättyy 12. heinäkuuta.

Avainhenkilöä äänestäneiden kesken arvotaan yllätyspalkinto.

Sastamalan ja sitä ennen Vammalan Avainhenkilö on valittu vuodesta 1992. Viime vuonna Avainhenkilöksi valittiin Pertti Valkama ja sitä ennen yrittäjä ja kulttuuri- sekä urheiluvaikuttaja Jarmo Nieminen.

Äänestyksen järjestävät Tyrvään Sanomat ja Kulttuuria Kaikille ry.

Äänestä omaa suosikkiasi!


Lue myös nämä


Kommentit (17)

  • Nimetön

    Kirsi-Marja Nieminen saa äänen täältäkin.

  • Nimetön

    Mikko Esko. Hyvä roolimalli nuorisolle ja tekee paikkakuntaa tunnetuksi.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio