Tyrvään seudun Kotiseutuyhdistyksen Vanha Kuva -sarjan syyskuun kuvassa oli Vammalan Mallastehdas. Etualalla kuvassa näkyy talonmiehen asunto.

Rakennus sijaitsi Vammalan keskustassa Liekolankadulla. Tehdas rakennettiin vuonna 1915 ja purettiin sittemmin, vastaajien muistikuvien mukaan 1980-luvun lopulla, kerrostalon tieltä.

Mallastehdas oli useimmille kisaan osallistuneille tuttu. Useat vastaajat muistelivat tehtaan rakentajana toimineen Kalle Kulmalan. Rakennuksessa toimi myös vehnämylly.

Useat vastaajat harmittelivat hienon rakennuksen purkua.

Vanha kuva -kilpailuun saapui 71 vastausta, joista 70 osui oikeaan. Kotiseutuyhdistyksen lahjoittaman kirjapalkinnon voitti arvonnassa Anja Lehtimäki.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio