Vanha kuva: Näissä taloissa Tyrvään Manta asui ja piti vastaanottoa

Vanha kuva: Näissä taloissa Tyrvään Manta asui ja piti vastaanottoa

Kuvan talot kuuluivat Amanda Jokiselle, eli Tyrvään Mantalle.

Hanna Pihlajamäki

Tyrvään seudun Kotiseutuyhdistyksen marraskuun Vanha kuva -arvoituksessa kysyttiin, mitkä olivat kuvassa näkyvät rakennukset ja keneen paikallishistorian ajankohtaiseen henkilöön ne liittyvät.

Kyseessä ovat Tyrvään Mantan talot Marttilankadulla Tyrvään kirjakauppaa ja lukiota vastapäätä.

Kansanparantaja Amanda Jokinen, eli Tyrvään Manta, ja hänen tyttärensä pitivät tällä paikalla vastaanottoaan. Pienempi rakennus oli tehty 1870-luvun lopulla ja päärakennus noin 10 vuotta myöhemmin. Rakennukset on purettu 1980-luvun alussa.

Vanha kuva -sarjan kuvia arvuutelleiden kesken arvottiin kotiseutuyhdistyksen lahjoittama kirjapalkinto. Sen voitti Taina Nygård.


Kommentit (1)

  • Aivan

    Tuossa isommassa pytingissä yritti joskus vuoden 1960 paikkeilla toimia levy- ja paperikauppa. Ei kauan heilunut.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio