Retkeilyä, kuntoilua ja luontoelämyksiä – Sähköpyörä vie kevyesti maastoon - Mainos - Tyrvään Sanomat
MainosKuntokauppa.fi

Retkeilyä, kuntoilua ja luontoelämyksiä – Sähköpyörä vie kevyesti maastoon

Vuonna 2021 on aika tutustua Suomen luontoon uudella, vauhdikkaalla ja ympäristöystävällisellä tavalla. Maamme on täynnä polkuja, metsäreittejä sekä tieuria, jotka vievät toinen toistaan hienompiin retkielämyksiin. Ne kannattaa kokea sähköpyörällä.

Sähköpyörien myynti on kaksinkertaistunut vuosittain, ja mallistot ovat monipuolistuneet sekä hinnat halventuneet. ­


27.1. 6:00

Maastopyörät tulivat ryminällä Suomen teille ja poluille jo 1990-luvulla. Eikä syyttä, sillä Suomessa on valtava määrä metsäteitä ja -reittejä, polkuja sekä tieuria, joilla maastopyörä avaa hienoja mahdollisuuksia. Mutta myös hankalia, kivikkoisia nousuosuuksia sekä jyrkkiä mäentöyräitä riittää. Niiden vastusten voittamiseen on tarjolla uusi keino, sähköavusteinen maastopyörä.

Sähköpyörät ovat lisänneet tasaisesti sekä myyntiään että osuuttaan Suomen pyörämarkkinoista viime vuosina. Niiden myynti on kaksinkertaistunut vuosittain, ja mallistot ovat monipuolistuneet sekä hinnat halventuneet. Sähköavusteiset maastopyörät olivat vain pari vuotta sitten kalliita erikoistuotteita, mutta nyt niitä on tarjolla entistä edullisemmin – murto-osalla polttomoottorikäyttöisten maastoajoneuvojen hinnoista. Sähkömaastopyörä on edullisin tapa saada kesäiseen maastoretkeilyyn vauhdikkuutta.

Sähkö tukee hankalissa paikoissa

Kun maastopyörällä lähdetään teiden ulkopuolelle, edessä on ennemmin tai myöhemmin hankalia kohtia. Kivikkoiset paikat vaativat nopeaa ja rajuakin poljinvoiman käyttöä. Ja vaikka Suomesta ei varsinaisia vuoria löydykään, kallioiset mäet voivat olla paikoin hyvinkin jyrkkiä. Toisaalta maastoajoreitit saattavat välillä tauota metsäautoteiksi tai sorapintaisiksi maanteiksi, joilla tekee mieli pitää reipastakin ajonopeutta maasto-osuuksille päästäkseen.

Molemmissa tilanteissa sähköavustus on maastopyöräilijälle verraton etu. Kun alla on nopeasti reagoivalla sähköavulla varustettu maastopyörä, hankaliin paikkoihin tulee väkevästi ja nopeasti lisävoimaa. Niin pyörän taluttamista tai kantamista on luvassa vähemmän ja vauhdikasta, dynaamista ajoa enemmän.

Erityisesti keskiömoottorilla ja poljinmomentin tunnistavalla avustuksella varustettu sähkömaastopyörä on omiaan, kun vauhti on vaarassa hyytyä maaston jyrkkyyden tai vaikeuden vuoksi. Silloin voimaa on tulossa nopeasti ja tarkasti annosteltuna.

Ja kukapa ei nauttisi Suomen harjujen, vaarojen tai tunturien vauhdikkaista laskuista tai loivasti viettävien kankaiden rennoista alamäkiosuuksista. Niitä varten on helppo kiivetä korkeuseroa, kun voi kytkeä tarpeen mukaan sähköapua käyttöön.

Fatbike-mallit sopivat pehmeille reiteille

Kun alla on soista tai muutoin pehmeäpintaista maastoa, fatbike-mallit ovat omassa elementissään. Niiden leveät ja pienen ilmanpaineen sallivat renkaat mukautuvat maastoon ja antavat pyörälle pienen pintapaineen alustaa vasten. Näin renkaat eivät uppoa alustaan ja hyydytä etenemistä, vaan meno pysyy jouhevana. Leveät ja pehmeät renkaat antavat myös hyvin joustoa maaston epätasaisuuksissa. Ja metsä- ja soratiejaksoilla ei leveiden renkaiden suurempi vierintävastus tunnu lainkaan, kun kytkee sopivasti sähköavustusta päälle.

Talvinen fatbike-maastopyöräily on riemukas uutuus Suomen talvisten retkeilylajien joukossa. Hankki sitten perinteisen tai fatbike-mallisen sähkömaastopyörän, sille löytyy varmasti käyttöä myös kaupunkioloissa. Luontoelämysten ja vauhdikkaiden retkien ohella sähkömaastopyörät sekä fatbiket sopivat mainiosti myös urbaaneihin elämyksiin ja vaikka työmatkaliikkumiseen.

Tutustu Kuntokaupan laajaan sähköpyörävalikoimaan täällä!

Lue myös: