MainosVammalan Yrittäjät

Tällainen on Tyrvään Vörkki – näin helposti saat etätyöpisteen tai neuvottelutilan käyttöösi

Sastamalan keskustaan avattu etätyötila ja yhteisöllinen toimisto Tyrvään Vörkki sopii monenlaiseen käyttöön. Työpisteen vuokraaminen on helppoa, kun luet Sampo Satimuksen ja Mika Valtosen vastaukset seitsemään keskeiseen kysymykseen.

Tyrvään Vörkissä on huolehdittu myös tietoturvallisista nettiyhteyksistä, korostaa Vörkin yhteyshenkilö Mika Valtonen.


Vammalan Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Sampo Satimus, minkälaisia esimerkkejä voit mainita Tyrvään Vörkin käytöstä?

”Käyttäjinä voivat olla vaikkapa paikalliset tai paikkakunnalla liikkuvat yrittäjät, keikkatöiden tekijät ja opiskelijat. Ilman omaa toimitilaa oleva pienyrittäjä voi tulla pitämään palaveria tänne tai hän voi hoitaa aiemmin pakettiauton ohjaamossa tekemänsä toimistotyöt Vörkissä.”

”Tämä on hyvä välimalli kodin ja työpaikan välillä sekä vaihtoehto etätyöpisteeksi esimerkiksi Tampereella työssä käyville, jos kotikonttorilla tuntuu olevan liikaa hälinää. Täältä löytyy lisäksi rauhallinen paikka asiakastapaamiselle tai opiskelijalle kirjoittaa opinnäytetyötään. Koulutustilanakin tätä voi käyttää.”

Onko Vörkistä hyötyä isoille yrityksille?

”Välillä niissäkin tarvitaan lisätilaa: yrityksessä voi olla joku projekti meneillään, ja mahdollisesti yrityksen asiakas tai alihankkija tarvitsee oman työpisteen. Vörkistä sellainen löytyy helposti. Muutenkin etätöiden yleistyessä yritykset voivat pienentää omia toimistojaan ja siirtää toimintojaan tämän tyyppisiin tiloihin.”

Neuvottelutilan varustukseen kuuluu videoneuvottelulaitteisto.

Miten etätyöpisteen tai neuvottelutilan voi varata?

”Tyrvään Vörkki on varattavissa päivittäin kello 6–22, ja varauksen saa tehtyä kätevästi netissä. Etätyöpisteen tai neuvottelutilan voi vuokrata joko tunti- tai kuukausihinnalla. Vammalan Yrittäjät ry:n jäsenyrityksille ja opiskelijoille tilaa vuokrataan etuhinnoin: opiskelijalle puoleen hintaan ja yrittäjäyhdistyksen jäsenelle 25 prosentin alennuksella.”

"Tervetuloa myös tutustumaan Vörkkiin avoimien ovien päivänä keskiviikkona 7.12. kello 9–17. Tiloja saa silloin käyttää maksutta ja glögiäkin on tarjolla", Sampo Satimus kutsuu.

Vörkki vuokraa työskentelymahdollisuuksia työpisteittäin.

Tutustu Vörkkiin ja sen varustukseen osoitteessa vorkki.fi.

Lue lisää tiloista ja hinnoista.

Työpisteen voit varata täältä.

Neuvottelutilan voit varata tästä.

Avoimet ovet Tyrvään Vörkissä keskiviikkona 7.12.2022 kello 9–17.

Tyrvään Vörkin yhteyshenkilö Mika Valtonen, miten järjestyy kulku tiloihin ja kuka huolehtii siisteydestä?

”Netissä tehtävän työpisteen tai neuvottelutilan varauksen yhteydessä saa käyttöönsä ovikoodin, jota käyttämällä kulku tiloihin on mahdollista varattuna aikana. Käyttäjät huolehtivat siisteydestä, minkä lisäksi olemme sopineet tilojen kuukausittaisesta siivouksesta ja mattojen vaihdosta.”

Millainen on Vörkin sijainti?

”Tyrvään Vörkki on keskellä Sastamalaa ja sijaitsee vain korttelin päässä Vammalan torilta osoitteessa Liekolankatu 11. Paikka on esimerkiksi lähellä majoitus- ja ruokailupalveluja tarjoavia yrityksiä.”

Katso sijainti tästä.

Puheluita voi soittaa äänieristetystä puhelinkopista.

Miten ja miksi Vammalan Yrittäjät ry lähti edistämään asiaa?

”Olemme vastanneet tarpeeseen ja tuoneet tarjolle uudenaikaisen työskentelymallin sekä helposti käyttöön otettavat tilat. Sastamalan kaupungin hallinnoima Sastamalan Buusti -hanke on valmistellut tilan hankintaa ja käyttöönottoa yhteistyössä Vammalan Yrittäjät ry:n kanssa. Tällaista ei Sastamalassa ole ennen ollut, ja siksi Vörkki ei myöskään kilpaile jo olemassa olevan liiketoiminnan kanssa.”

”Tämä on aika ainutlaatuista toimintaa myös koko Suomessa. Yrittäjäyhdistykset eri puolilla maata tukevat kyllä yrittäjiä kaikin keinoin, mutta liiketoiminnan luominen yrittäjälle on jo harvinaisempaa.”

Vörkin työpisteiden vuokraajat saavat käyttöönsä myös keittiötilat.

Tulevaisuudessa toimintaa voi siis jatkaa yrittäjä?

”Kyllä. Osoitamme nyt alkuvaiheessa etätyöpisteiden ja toimistotilojen käytettävyyden sekä toimivuuden. Olemme saaneet lahjoituksina kalusteita ja tukeneet hankinnoillamme paikallista liiketoimintaa. Yhteistyö kaupungin kanssa on ollut toimivaa, ja kaupungin elinkeinotoimi on myös varannut työtilaa Vörkistä. Yrittäjäyhdistyksen jäsenet ovat puolestaan tehneet tiloissa talkootöinä maalaus ja -muutostöitä. Siinäkin mielessä Tyrvään Vörkki on yhteisöllinen tila”, Mika Valtonen summaa.

Yhteisölliset työtilat tarjoavat alustaa myös uusille yritysideoille, Petri Salminen sanoo. Kuva: Markus Sommers ja Terotemedia / Tero Takalo-Eskola

Suomen Yrittäjien Petri Salminen: "Erinomainen esimerkki"

Niin yrittäjyyden kuin työn tekemisen muodotkin ovat jatkuvassa muutoksessa, tähdentää Suomen Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Petri Salminen.

"Yhä enemmän työtä ja yrittäjyyttä tehdään tiettyyn paikkaan sitoutumattomasti. Yhteisölliset työtilat tarjoavat parhaimmillaan uudenlaisia työskentelymahdollisuuksia olemassa oleville yrityksille ja alustaa kokonaan uusille yritysideoille."

"Suomen Yrittäjien paikallisyhdistykset ja yrittäjät kantavat huolta kuntien keskustojen vetovoimaisuudesta, joten tässäkin mielessä Vammalan Yrittäjien toiminta on erinomainen esimerkki yrittäjäyhdistyksen toiminnasta, jolla kokeilun kautta vastataan useisiin yrittäjien ja kunnan elinvoiman kehittämisen tarpeisiin samanaikaisesti", Salminen kiittelee.

Etätoimisto

Tyrvään Vörkki

Lounge-tilat ovat käytettävissä sekä ala- että yläkerrassa.

Osoitteessa Liekolankatu 11, 38200 Sastamala

Yhteyshenkilö Mika Valtonen

■ puhelin: 040 5968994

■ sähköposti: info@vorkki.fi

Lue myös: