MainosBonusPanda

Nämä lainat voit saada netistä nopeasti

Äkillisen tilanteen yllättäessä voi lainanhaulle tulla kiire. Perehtymällä vaihtoehtoihin pääset pikaisesti vauhtiin ja varmistat sopivimman lainan.

Lainojen vertailuun löytyy netistä hyvin apua.


Pikalaina on monipuolinen mutta nopea

Pikalaina on nimensä mukaisesti tarjolla nopeutta vaativiin tilanteisiin. Laina on muiden vakuudettomien lainojen rinnalla helppo hakuprosessiltaan ja yksinkertaisen kilpailutuksen kannalta laina on erinomainen valinta pikaisen ja edullisen lisärahoituksen saantiin.

Pikalaina on saatavilla monenlaisiin tilanteisiin ja monenlaisella hakijaprofiililla, mikä tekee siitä joustavan rahoitusmuodon.

Pikalainanmyöntäjiä on netissä suuri määrä, mikä tarkoittaa lainanhakijan kannalta etua sekä hinnoissa, mutta myös saatavuudessa. Pikalaina on saatavilla monenlaisiin tilanteisiin ja monenlaisella hakijaprofiililla, mikä tekee siitä joustavan rahoitusmuodon. Lainanmäärä vaihtelee 500–70 000 euron välillä ja lainan kustannukset määräytyvät pankin riskiarvion sekä pankkikohtaisten lainanhoitokulujen mukaan.

Pikavippi – kätevä minilaina

Pikavippi on pikalainan kaltainen nopeaan rahoitustarpeeseen vastaava lainamuoto, jonka hakuprosessi perustuu puoliautomatiikkaan, eli siihen, että lainanmyöntö on automatisoitu, hakijapohjaista tarkastelua unohtamatta. Yleensä pikavippiä haetaan pieniin, äkillisiin noin 50–1000 euron suuruisiin menoihin, mutta sitä on tarvittaessa saatavilla myös enemmän. Pikavipin huono kaiku perustuu sen aikanaan tarjoamaan hinnoitteluun ja ehtoihin. Valtavat korkokulut ja lyhyet takaisinmaksuajat eivät puoltaneet lainanottajan etua, minkä vuoksi entisen kaltaisia pikavippejä ei enää ole saatavilla.

Joustoluotolla vetoapua arkeen

Joustoluotto on yleisimmin perinteisten kivijalkapankkien käyttämä termi nopeasti saatavalle vakuudettomalle joustolainalle, mutta sitä on saatavilla myös lainoihin keskittyneiltä pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Poikkeuksena muihin vakuudettomiin lainoihin, joustoluotto ei ole kertaluonteista. Käytännössä lainanhakija tekee pankin kanssa sopimuksen, jonka puitteissa hänellä on sovitun luottorajan suuruinen laina jatkuvasti käytössä, eli lainaa voi nostaa ja maksaa lukuisia kertoja ilman erillistä yhteydenpitoa pankkiin. Toisin sanoen joustoluotto on luottokortin tapainen talouden lisäpuskuri, joka sopii parhaiten vakavaraiselle. Joustoluoton lisäkulut perustuvat vakuudettomien lainojen tavoin korkoihin ja tilinhoitomaksuihin.

Kulutusluoton monet muodot

Kulutusluotto on yleisnimitys monenlaisille kuluttajalle myönnettäville luotoille ja lainoille. Sen alle mahtuu niin vakuudettomat pikalainat sekä joustoluotot kuin vakuudellisetkin lainat, joten kulutusluottoa havittelevan on hyvä olla tarkkana, minkälaista lainaa on aikeissa hakea. Vakuudellisissa lainoissa pankin tulee aina selvittää hakijan tarjoamat vakuudet ja takaajat, joten jos nopeus on etusijalla, vakuudeton kulutusluotto on paras vaihtoehto, sillä sen käsittelyyn pankilla ei mene samalla tavalla aikaa.

Vakuudettomissa kulutusluotoissa korko voi olla pankin mukaan joko kiinteä- tai muuttuvaperusteista, riippuen lainatyypistä. Tämä on toinen asia, johon olisi hyvä kiinnittää huomiota välttyäkseen epätoivotuilta yllätyksiltä. Yleisimmin muuttuva korko on sidottu euriboriin, kiinteät korot liikkuvat 4–20 %:n välillä.

Yhdistelylaina haastavaan tilanteeseen

Yhdistelylaina on selkeästi suunniteltu hakijalle, joka omaa useampia pieniä lainoja entuudestaan. Yhdistelylainalla voi joko tasapainottaa lainan takaisinmaksua tai etsiä lainoille edullisempaa kulutasoa. Lainanmaksun tasoittaminen tarkoittaa käytännössä sitä, että uudella yhdistelylainalla on mahdollista saada joustoa kuukausieriin uuden laina-ajan puitteissa.

Yhdistelylainan paras anti piilee kuitenkin sen mahdollistamissa pienemmissä lainakuluissa. Luonnollisesti yhdestä lainasta maksetut lainanhoitokulut ovat yleensä huokeammat kuin useamman lainan yhteenlasketut kulut yhteensä. Yhdistelylainahakemuksella on mahdollista tehdä myös tarkastelua korkokulujen suhteen. Lainojen nimelliskorot ovat tilannesuhdanteisia ja ne peilautuvat aina ympäröivään markkinatilanteeseen sekä lainanmyöntäjien kilpailuasetelmaan. Tästä syystä vanhojen lainojen ja uuden yhdistelylainan väliset korkoerot voivat hyvin kääntyä yhdistelylainan eduksi.

Vertaislaina on kahden kauppa

Vertaislaina, toiselta nimeltään sosiaalinen laina, on lainayhtiön välittämä ja valvoma kahden yksityishenkilön tai yrityksen välinen lainasuhde. Lainasopimus laaditaan vakuudettomien lainojen tapaan lainasumma ja takaisinmaksuaika huomioiden, mutta näissä lainoissa korot ovat tapauskohtaisia. Lainaehtoja ja sisältöjä laatii lainayhtiön lisäksi sen takana toimivat sijoittajat. Lainayhtiö yleensä veloittaa toiminnastaan lainanottajaa ja toiminnan laajuus vaihtelee yhtiöittäin. Joillakin yhtiöillä on esimerkiksi lisäpalveluna lakineuvontaa haastavien tilanteiden ratkaisemiseksi.

Vakuudettomien lainojen kilpailutus nopeuttaa edullisen lainan löytymistä

On harvinaista, että ensimmäinen vastaantuleva pankki, lainayhtiö tai rahoituslaitos tarjoaisi parasta tai edullisinta lainaa. Tästä syystä kaikkia vakuudettomia lainoja on hyvä vertailla. Lainojen vertailuun löytyy netistä hyvin apua. Yksinkertaisinta ja selkeintä on hyödyntää lainojen kilpailuttamiseen erikoistuneita lainanvälittäjäsivustoja, jotka helpottavat hakuprosessia sekä edullisimman vaihtoehdon löytymistä. Myös eri kilpailuttajia kannattaa vertailla keskenään.Voit tutustua lainankilpailuttajiin ja vakuudettomiin lainoihin täällä.

Käytännössä lainanhakija laatii yhden lainahakemuksen, jonka pohjalta kilpailuttaja hakee tarjoukset. Tarjoukset tulevat parhaimmillaan useammalta kymmeneltä lainantarjoajalta, mutta kilpailuttaja valitsee joukosta parhaimmat. Tämä nopeuttaa jo valmiiksi nopeaa prosessia. Tarjoukset tulevat noin päivän sisällä hakemuksen täyttämisestä, nopeimmat jopa minuuteissa. Lainan siirtyminen tilille ei myöskään hidastu, vaikka käyttäisit kilpailuttajaa, sillä laina siirtyy tilillesi viipymättä, 1-3 päivän sisällä vahvistaessasi lainan.

Lue myös: