Osta joulu Sastamalasta – lähiasiointi on turvallinen tapa valmistella joulua - Vammalan Yrittäjät - Tyrvään Sanomat
MainosVammalan Yrittäjät

Osta joulu Sastamalasta – lähiasiointi on turvallinen tapa valmistella joulua

Lähiasioinnin helppous ja turvallisuus, liikkeiden monipuolisuus sekä maksuttomat pysäköintipaikat ovat erinomaisia syitä tehdä jouluostokset Sastamalassa.

Lahjaostokset ja joulun muut hankinnat voi tehdä helposti ja turvallisesti paikallisissa liikkeissä. Esimerkiksi lukuisat kivijalkakaupat tarjoavat yhdessä laajan valikoiman monenlaisia erikoistuotteita.­


26.11.2020 6:00 | Päivitetty 24.11.2020 14:52

Koronavuoden piirteet näkyvät myös alkamassa olevassa joulukaupassa. Sastamalassa ei järjestetä joulunavausta perinteisin menoin, mutta perjantaina 27. marraskuuta tapahtuva joulukaupan aloitus nostaa esiin vuoden mittaan esillä olleen merkittävän asian: läheltä turvallisesti saatavat palvelut ja tuotteet ovat meille tärkeitä.

– Vammalan Yrittäjät avaa yhdessä Sastamalan kaupungin kanssa joulukaupan kannustuksella ”Osta joulu Sastamalasta”, Vammalan Yrittäjien puheenjohtaja Jari Moisio esittelee.

Koronaepidemian vuoksi joulukaupassakin korostuu tänä vuonna juuri asioinnin turvallisuus.

– Paikallisissa liikkeissä voimme asioida turvallisesti, ja kauppiaan etu aina on pitää huolta asiakkaan hyvinvoinnista ja terveydestä, Moisio painottaa.

Yrittäjäyhdistys ja kaupunki haluavat myös korostaa, että lahjaostoksia ei tarvitse lähteä tekemään kauas.

– Paikallisista liikkeistä lahjat ja muut joulun tuotteet saa hankittua helposti ja vaivattomasti sekä ilman verkko-ostoksiin liittyvää odottamista.

Paikalliset kauppiaat palvelevat asiakkaitaan toki monin tavoin myös verkossa: heillä voi olla oma verkkokauppa tai sitten he ilmoittelevat tarjouksistaan sekä palveluistaan sosiaalisessa mediassa.

– Paikallisista liikkeistä kannattaa aina myös tiedustella mahdollisuutta tilata jokin tietty tuote myymälään noudettavaksi sieltä. Myös kotiinkuljetus saattaa järjestyä.

– Jos taas käy niin, ettei lahja ole saajalleen mieleinen tai sopivan kokoinen, tuotteen palauttaminen ja vaihtaminen käy paikallisessa liikkeessä aina myös helpommin kuin jossakin kauempana, Moisio huomauttaa.

Omalta paikkakunnalta löytyy helposti isonkin kauppakeskuksen myymälä- ja tuotevalikoima.

– Erityisesti Vammalan alueella meillä on paljon kivijalkakauppoja, jotka vieläpä palvelevat laadukkaasti ja laajasti eivätkä häviä millään tavalla isojen kauppakeskusten liikkeille.

Erityisen rahanarvoiseksi asiaksi Moisio mainitsee Sastamalasta maksuttoman pysäköinnin.

– Tänne tullaan kaupoille myös maksuttomien pysäköintipaikkojen takia. Se on asioinnin vetovoiman kannalta suuri etu.

Kaupparyhmien isot investoinnit kertovat Moision mukaan selkeästi siitä, että Sastamalassa asioidaan ja asiointi lisääntyy oman kaupungin lisäksi myös naapurikunnista ja -kaupungeista.

– Olemme edelleen kaupan keskus ja asema vahvistuu entisestään. K- ja S-ryhmän isojen marketinvestointien rinnalla mahdollisuuksia on edelleen kivijalkakaupoille, koska kaupan isot yksiköt tuovat asiakkaita myös pienemmille liikkeille.

– Turvavälien noudattaminen, puhtaat kädet ja maskin käyttö ovat hyviä tapoja turvallisessa ja riskittömässä asioinnissa myös joulukaupan aikana. Muistetaan myös sekin, että parhaiten palvelut säilyvät paikkakunnalla niitä käyttämällä, Jari Moisio summaa.

Joulukaupan avaus

Joulukaupan avaus tapahtuu Sastamalassa perjantaina 27.11.2020. Koronaturvallisuuden vuoksi tänä vuonna avaukseen ei liity tapahtumaa.

Vammalan Yrittäjät ry ja Sastamalan kaupunki pitävät yhdessä esillä teemaa ”Osta joulu Sastamalasta”, joka paikallisten palvelujen käytön lisäksi korostaa myös lähiasioinnin turvallisuutta.

Puhtaat kädet, liikkuminen muiden seurassa oireettomana, turvavälien pitäminen sekä maskien käyttö ovat turvallisia ja toiset huomioonottavia tapoja asioida liikkeissä.

Lue myös: