Kesämökin makumuistot - Puheenvuoro - Tyrvään Sanomat

Kesämökin makumuistot – Timo Simula muistelee kolumnissaan ruotsalaista juomaerikoisuutta

30.8.2020 9:35

Jos minulta kysytään, mikä on tärkein ruokamuistoni kesämökiltä, en nosta listalle uusia perunoita saati makkaraa. Jos mietin kesämökkiä ja ruokaa, muistuu mieleeni päällimmäisenä jogurtti.

Jogurtin valmistamista oli kokeiltu Suomessa jo 1930-luvulla, mutta sen voittokulku alkoi vasta 1960-luvulla, kun Tuottajain Maito oli rakentanut suurmeijerin Riihimäelle. Maitotehtaan kannattava toiminta vaati jalostusasteen nostamista, uutuustuotteeksi valittiin pitkän harkinnan jälkeen jogurtti, joka oli saavuttanut suurta suosiota Yhdysvalloissa ja monissa Euroopan maissa. Uutuutena Suomessa oli, että jogurtti maustettiin. Juuri sillä reseptillä oli menestytty muuallakin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos