Voisivatko Sastamalan kylät ja asuinalueet aktivoitua paremmin? ”Satoja naimakauppoja on luvassa, jos vaan toimimme määrätietoisesti” - Puheenvuoro - Tyrvään Sanomat

Voisivatko Sastamalan kylät ja asuinalueet aktivoitua paremmin? ”Satoja naimakauppoja on luvassa, jos vaan toimimme määrätietoisesti”

Maaseutuvaikuttajat Antti Luomala, Petri Rinne ja Jani Hanhijärvi sanovat, että Sastamalaan jo muuttaneita monipaikkaisia ja citymaalaisia kannattaisi kuunnella tarkasti.

Etenkin kylätoiminta ja muu yhdistystoiminta sisältävät valtavasti mahdollisuuksia vastakaupungistumisvirtojen tavoittamiseksi. Muuttajat kaipaavat yhteisöjä ja mielekästä osallistumista, kirjoittavat Antti Luomala, Jani Hanhijärvi ja Petri Rinne.

19.12.2020 8:00 | Päivitetty 18.12.2020 12:00

Ensimmäisessä kirjoituksessa (Tyrvään Sanomat 3.12.2020) avasimme keskustelua maaseudun uudesta noususta, vastakaupungistumisen ihmisvirroista, monipaikkaisuudesta ja citymaalaisuudesta. Monet asiat ajavat etsimään tukikohtia maaseuduilta: uudet tavat tehdä työtä, kaupunkien levottomuus ja erillisyyden kokemus sekä siirtymä fossiilitaloudesta hajautetumpaan biotalouteen. Mukana tulee ideoita, aloitteita ja pääomaa, uusia yrityksiä ja työpaikkoja, kansalaistoiminnan vahvistumista, palveluiden käyttäjiä, asiakkaita, veroeuroja ja koululaisia – säilyviä kyläkoulujakin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos