Nämä puhuttavat nyt: Tyrviksen lukijat kommentoivat Marttilan koulun lopetusta ja Hopun koulun museoehdotusta

5.10.2021 10:53

Vammalan entisen koulutoimenjohtajan Hemmo Louhivuoren ehdotus tehdä Hopun entisestä koulusta museo herättää keskustelua Tyrvään Sanomien verkossa. Näin aihetta kommentoidaan verkkokeskustelussa:

"Harmaa on hyvä väri" voisi sanoa Vammalan katukuvasta. Ei ihme, että nostalgialla koitetaan eteenpäin.Jää nähtäväksi onnistuuko nykyinen luottamusmiesporukka + virkamiehet kääntämään koko Sastamalan kehityksen toisenväriseksi?

Vammalassa on jo tarpeeksi museorakennuksia. Ei enää uusia museorakennuksia tarvita. Mutta tarvitsemme uusia lapsiperheitä ja nuoria asumaan.

Hemmolle tiedoksi, tulen jyrkästi vastustamaan tuollaista museo ajatusta. Stormin koulun vanha osa saa kyllä riittää. Museoporukka voi laittaa sen vaikka museoksi. Tuo Hopun alueen kaavoitus on lähtenyt liikkeelle ja edetään sen mukaisesti. Pentti Jarkko, ympäristölautakunnan pj.

Lue lisää: Eläkkeellä oleva koulutoimenjohtaja ehdottaa: Voisiko Hopun koululle tulla museo?

Tyrvään Sanomien lukijoita puhuttavat myös Marttilan koulun lopetussuunnitelmat:

Suunnitelma lopettaa hyväkuntoisen ja keskellä kaupunkia sijaitsevan koulun toiminta osoittaa virkamiesten ja kunnallispäättäjien suurta järjen köyhyyttä.

Oli typerää lopettaa ykkösluokka viime vuonna. Oppilasennusteen mukaan taisi olla jopa yli 20 oppilasta, jotka ohjattiin muihin kouluihin – varsinkin kun oppilasryhmiä tulisi ennemmin pienentää. Tuntikehys on pienentynyt. Ei oppilaat saa tukea enää edes jakotunnein. Lisää oppilaita kuljetettavaksi. Sastamalan vetovoimaa ei ainakaan paranna. Marttilan kouluun tulisi panostaa, tehdä esimerkiksi musiikki- tai liikuntapainoitteisia luokkia ja näin vanhemmat voisivat valita Marttilan koulun ja kuljettaa oppilaansa sinne. Muut kaupungit tarjoavat jo espanjaa ja muita kieliä alaluokilla. Sastamala tarvitsee vetovoimaa, ja syitä muuttaa Sastamalaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos