Hirvikoira ahdisteli perheen kissat katolle, toinen putosi hengenvaarallisesti – ”Mistä lähtien metsästys on ollut sallittua pihapiirissä?” - Puheenvuoro - Tyrvään Sanomat

Hirvikoira ahdisteli perheen kissat katolle, toinen putosi hengenvaarallisesti – ”Mistä lähtien metsästys on ollut sallittua pihapiirissä?”

Tyrvään Sanomien lukija kirjoittaa omakotitalon pihapiirissä tapahtuneesta välikohtauksesta metsästäjän kanssa.

Metsästyskoirien liikkuminen talojen pihapiirissä harmittaa kirjoittajaa. Kuvan koira ei liity tapaukseen.

1.11. 12:40

Mistä lähtien metsästys on ollut sallittua omakotitalojen pihapiireissä, ilman maanomistajan lupaa?

Jokasyksyinen riesa alkoi taas. Hirvikoirat kulkevat vapaina pihasta pihaan ja ahdistelevat talojen kotieläimet pakosalle. Viimeksi tänään koira ajoi kaksi kissaamme paniikissa kiipeämään talon seinää aina räystäälle asti ennen kuin ehdin koiran hätistellä pois. Sieltä sitten ikääntyneempi (14-vuotias) kissa putosi hengenvaarallisesti neljän metrin korkeudesta betonille.

Myöhemmin pihatietä porhalsi koiran omistaja, tyypillinen nykyajan metsästäjä, joka takalisto homeessa istuu päivän autossa, ajelee luvatta yksityisissä pihoissa kuin omistaisi koko maailman ja katselee tärkeänä puhelimensa näytöltä, kenen pihassa milloinkin koira on pahoja tekemässä. Autosta ei nousta muuten kuin pakon edessä.

Kovistelin metsästäjää koiran tekosista ja tein selväksi, ettei koiran turvallisuus olisi taattua pihassamme.

Mitä tuossa tilanteessa tekisi normaali ihminen? Hän pahoittelisi tapahtunutta, kysyisi kissan vointia ja lupaisi yrittää pitää koiransa poissa pihasta.

Mitä teki tämä metsästäjä? Hän heristeli uhkaavasti sormeaan kasvojeni edessä ja lupasi palata, jos hänen koiralleen joskus sattuu jotakin.

”Laiton uhkaus”, kommentoi poliisi.

Perheensä puolesta huolestunut

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos