Halutaanko Sastamalassa keskittyä vanhuksiin?

Yrittäjä Teemu Varheenmaa ihmettelee kaupunginvaltuutettu Lauri Tapion kommentteja kaupungin strategiasta. ”Yli puolet asuntojen ostajista on ollut muualta kuin Sastamalasta.”

Mouhijärven Maisemakyliin on noussut vajaan kahden vuoden aikana rivitaloja, paritaloja ja omakotitaloja.

25.11.2021 10:36

Kaupunginvaltuutettu Lauri Tapio näkee Sastamalan kaupungin tukeutumisen Mouhijärven kasvuun kaupungin historian suurimmaksi virheeksi. Valtuutettu Tapio ei ilmiselvästi ymmärrä tai ainakaan myönnä sitä, että Mouhijärvi on kaupungin vetovoimaisin alue, jonne halutaan muuttaa muualtakin kuin Sastamalan muista osista.

Pirkanmaan Pro-Rakennus Oy on tehnyt yli 30 asuntoa Mouhijärvelle. Yli puolet asuntojen ostajista on ollut muualta kuin Sastamalasta. Monet muuttajista ovat olleet lapsiperheitä. Vanhemmat käyvät töissä ja kerryttävät kaupungin verotuloja.

Häijään postinumeroalueen asukkaiden verotulot ovat keskimäärin aivan suurimpia Sastamalassa. Mouhijärven kehittyminen onkin koko kaupungin etu.

Maisemakylään on rakennettu tai rakenteilla 19 asuntoa. Ensi keväänä rakenteille on lähdössä viisi asuntoa. Lisäksi Pirkanmaan Pro-Rakennuksella on suunnitteilla Maisemakylään ja Häijääseen yhteensä 24 asuntoa.

Eikö Sastamalaan halutakaan lapsiperheitä? Lauri Tapion haluama muutos kaupungin strategiaan merkitsisi keskittymistä vanhuksiin.

Teemu Varheenmaa

yrittäjä

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos