Vastaus Lauri Tapiolle: ”Käyttää virheellistä tulkintaansa jakamaan sastamalalaisia” - Puheenvuoro - Tyrvään Sanomat

Vastaus Lauri Tapiolle: ”Käyttää virheellistä tulkintaansa jakamaan sastamalalaisia”

Sastamalalainen Liisa Leinonen lukee aivan eri tavalla kaupungin väestöennustetta.

26.11. 10:11

Kaupunginvaltuutettu Lauri Tapio (kok) nosti mielipidekirjoituksessaan esiin järkytyksensä siitä, mihin suuntaan kaupunkia sovitun strategian mukaan kehitetään. Hän kritisoi kaupungin strategian toteutusta ja vihjaa, että palveluverkkoselvityksen mukaisten toimenpiteiden pohjana oleva väestöennuste ei ennustaisi kasvua Mouhijärvelle.

Minä haluan nostaa esiin järkytykseni siitä, miten kaupungissa valtaa käyttävä ihminen väestöennustetta lukee ja käyttää virheellistä tulkintaansa jakamaan sastamalalaisia meihin ja noihin.

Toisin kuin Tapio kirjoituksessaan sanoo, MDI:n väestöennusteen keskeinen tulos on, että Sastamalan kaupungin asukasluku kasvaa kahdessa pisteessä: keskustassa ja Mouhijärvellä. Lähes 60 prosenttia sastamalalaisista asuu ennusteen mukaan vuonna 2040 joko keskustassa tai Mouhijärvellä.

Väestöennuste on luettavissa vapaasti ja löytyy googlettamalla hakusanoilla: MDI Sastamala. Sastamalan tulevan väestönkehityksen johtopäätökset ovat luettavissa selvityksen sivulta 54.

Mouhijärven muuta Sastamalaa vahvempi väestönkehitys selittyy MDI:n mukaan alueen sijainti- ja aikaetuun suhteessa kasvavaan ja laajenevaan Tampereeseen ja Nokiaan.

Tampereen vetovoima ja hyvät liikenneyhteydet tuntuvat kuitenkin koko Sastamalan itärajalla. Valtatie 12:n valaiseminen on tästä yksi esimerkki. Yhden alueen kasvu ei ole toiselta pois, vaan vetovoiman kasvu tuntuu koko kaupungissa. Tulot nousevat, tunnettavuus kasvaa ja palveluiden määrä lisääntyy. Jokainen kaupunkilainen hyötyy tästä.

Olen Tapion kanssa samaa mieltä siinä, että pitovoimasta on pidettävä huoli. Haluankin muistuttaa kaupunginvaltuustossa ja teknisessä lautakunnassa kaupunkilaisten mandaatilla valtaa käyttävää Tapiota siitä, että ilman vetovoimaa ei ole myöskään pitovoimaa, ja yhteishengen luominen on aina kannattavampaa kuin eripuran kylväminen.

Liisa Leinonen

Sastamala

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos