Lukija myöntää olleensa väärässä: ”Ehkä ne ei jyrääkään meitä”

Sastamalalainen Juha Vilhonen kirjoittaa mielipiteessään käsityksensä kaupungin kehittämistoimista muuttuneen.

Torikello on kirjoittajan mielestä osoitus siitä, että Sastamalassakin saadaan yhdessä aikaan, mitä halutaan.

20.12.2021 10:16

Olo kotipaikkakunnan tulevaisuutta pohtiessa on toisinaan ollut samantapainen kuin Tuntemattoman sotilaan erään taistelukohtauksen kiväärimiehellä. On tuntunut siltä, että lähempänä Tamperetta sijaitsevat kaupungit imevät kaiken jaossa olevan elinvoiman lisäyksen ja ulommalla kehällä sijaitsevat voivat vain seurata tapahtumia voimattomina.

Tällä hetkellä käsitykseni tilanteesta on selvästi valoisampi. Syitä mielenmuutokseen on useita, kuten mielestäni hyvin valmisteltu vuosikymmenen loppuun asti ulottuva strategia. Myös kaupungin talousarviosuunnitelman alussa olevasta kaupunginjohtajan katsauksesta löytyy useita mieltä kohottavia kohtia. Merkittävää on myös, että edellä mainitut asiat ovat jo valtuuston hyväksymiä.

Osallistuin kaupungin elinkeinotoimen 14. joulukuuta järjestämään aamukahvitilaisuuteen, jossa puhujina olivat mm. kaupunginjohtaja ja paikallisen pankin toimitusjohtaja. Odotin tilaisuudelta jo ennakkoon paljon, mutta tilaisuuden päätyttyä totesin saaneeni siitä jopa odotuksiani enemmän. Tuntui siltä, että ehkä ne ei jyrääkään. Nyt ei onneksi tarvittu telamiinoja pysäyttämään vihollisen panssareita, vaan asiallista tietoa Sastamalan taloudesta, investoinneista tulevaisuuteen, asuntokaupan myönteisestä kehityksestä ja paljosta muusta. Lupaavien numerotietojen lisäksi esitysten positiivinen vire teki vaikutuksen. Tuntui hyvältä huomata olleensa väärässä.

Yksi tärkeä tekijä minkä tahansa kaupungin tai kunnan elinvoiman kannalta on asiansa hyvin hoitava elinkeinotoimi. Aamukahvitilaisuudet pitävät osaltaan yllä elävää yhteistoimintaa kaupungin ja alueen yritysten välillä. Ne ovat vain pieni osa toimintaa, mutta käyvät esimerkistä. Oman kokemukseni mukaan elinkeinotoimen ovelta on kynnys poistettu kokonaan. Siitä pisteet kaupungintalolle.

Tässäkin yhteydessä on pakko mainita myös torikello. Se on nyt jykevästi paikallaan osoittamassa, että kyllä mekin saadaan yhdessä aikaan mitä halutaan. Tässä tapauksessa vänrikki Koskelana toimi maratonhiihtäjä Hiirijoki. Tästä on hyvä jatkaa torialueen uudistamista!

Juha Vilhonen

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos