”Muutos voi tuntua uhkaavalta, mutta sisältää suuren mahdollisuuden” – Etäpalvelut vapauttavat hoitohenkilöstön aikaa tarvitseville - Puheenvuoro - Tyrvään Sanomat

”Muutos voi tuntua uhkaavalta, mutta sisältää suuren mahdollisuuden” – Etäpalvelut vapauttavat hoitohenkilöstön aikaa tarvitseville

Vihreiden aluevaaliehdokkaat Eveliina Asikainen ja Jaakko Stenhäll kirjoittavat, että hyvinvointialueen perustamiseen sisältyy suuri mahdollisuus parantaa palveluita ottamalla käyttöön maakunnan parhaat toimintatavat sekä soveltamalla muualla hyviksi havaittuja käytäntöjä.

Kirjoittajat nostavat esimerkiksi Sastamalassakin käytössä olevan OmaOlo-palvelun, jonka etädiagnostiikka vähentää hakeutumista vastaanotolle pienissä asioissa, kuten rutiininomaisissa reseptien uusimisissa, ja toisaalta ohjaa hakeutumaan hoitoon, kun on tarvetta.

31.12.2021 13:45

Hyvinvointialue tuo suuren muutoksen koko Pirkanmaalle – 23 kunnan alueelle aina Punkalaitumelta Tampereelle. Muutos voi tuntua uhkaavalta, mutta se sisältää myös suuren mahdollisuuden: mahdollisuuden palvella paremmin koko Pirkanmaan asukkaita. Tällainen kehittämisnäkökulma ei kuitenkaan taivu vaalikonekysymykseksi, joten asiaan kannattaa hakea vastauksia laajemmin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos