Kirkon muuttaminen seurakuntataloksi on kuolleena syntynyt idea

Sastamalan seurakunnan kirkkoneuvoston varajäsen Irmeli Kulonpää kirjoittaa, että kirkko on kirkko ja seurakuntatalo seurakuntatalo.

Kirjoittaja on Sastamalan kirkkoneuvoston varajäsen.

15.2. 11:45

Päättäjien arvomaailma seurakuntalaisia kohtaan herättää paljon kysymyksiä seurakuntalaisissa. Ihmisiä tulee kohdella oikeudenmukaisuuden perusteella.

Yhteys kirkkoon katkeaa, jos se ei ole oman elämän tapahtumissa mukana.

Kovasti osa päättäjistä intoilee Vammalan seurakuntatalon myyntiä. Tuntuu siltä, että esitykset ovat kuin hihasta vedettyjä.

Seurakunta ei ole köyhä vaan varakas. Toivottavaa on, että päättäjien arvomaailma kunnioittaisi Vammalan asukkaita.

Vammalan seurakuntatalo on erittäin suosittu paikka toimia. Vuonna 2021 kävijöitä oli 24 000. Seurakuntatalo on erittäin hyvällä ja kauniilla paikalla.

Kirkkoherran virasto tulisi myydä ja rakentaa seurakuntatalon tontille lisärakennus ja siihen virastoa ja työtiloja työntekijöille.

Kirkko on ollut, ja on, pyhä paikka menneille, nykyisille ja tuleville sukupolville. Tyrvään seurakunta on ollut kehittämässä valtakunnallista lapsityötä 1888. Johannes Bäck kirkkoherrana oli tässä mukana.

Tyrvään kirkko valmistui vuonna 1855. Kirkkoherra Herman Hellen oli mukana ja kaikki kuntalaiset olivat vuorollaan rakentamassa valtakunnan ensimmäistä kaksitornista kirkkoa.

Vuonna 1995 Pyhän Olavin kirkolla alkoivat paanutalkoot ja parin vuoden kuluttua alkoivat uudet paanutalkoot kirkon puolesta. Kirkkoherra Osmo Ojansivu oli mukana ja asiat saatiin hienosti hoidettua.

Paanutalkoot olivat myös seurakuntalaisten sydämen asia.

Seurakuntatalon myynti, kirkon muuttaminen seurakuntataloksi on kuolleena syntynyt idea.

Tyrvään kirkko on kirkko ja seurakuntatalo on seurakuntatalo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos