Hallitalon kaupasta hallaa – ”Kaupunki ei saa toimillaan aiheuttaa kuntalaisten henkilökohtaista konkurssia ja kodin menetystä”

Kiikkalaisen Atte Vuorion mielestä on kummallista, että entisiin uimahallitiloihin olisi voitu ylipäätään suunnitella koirien ja ihmisten hemmotteluhoitolaa, koska halli oli asetettu terveystarkastajan toimesta käyttökieltoon.

Näihin tiloihin suunniteltiin koirien ja ihmisten hemmotteluhoitolaa.

23.2. 15:00

Sastamalan kaupungin toiminta Kiikan hallitalon osakkeiden myynnin osalta on herättänyt ansaitsemaansa keskustelua julkisuudessa.

Kiinteistöosakkeiden myynti ulosotossa olevalle oli katala temppu kiinteistöyhtiölle. Tilanne johtanee siihen, että moni asukas menettää kotinsa. Kaupunki vetoaa siihen, että selvitti liiketoimintasuunnitelman ostajalta: uimahallitiloihin suunniteltiin koirien ja ihmisten hemmottelulaitosta.

Ilmeisesti suunnitelma vakuutti teknisen johtajan, ja hän päätteli koirien uittamisella maksettavan kymmenien tuhansien eurojen käyttökustannukset vuodessa. Hallitila oli asetettu terveystarkastajan toimesta käyttökieltoon, joten on kummallista, että tiloihin olisi voitu tällaista palvelua suunnitella. Löytyyköhän kauppakirjasta vaade tilojen korjaamisesta käyttökuntoon? Tämä olisi aika iso investointi ulosotossa olevalle henkilölle.

En tiedä onko julkisen toimijan kiinteistökauppoihin olemassa eettistä ohjeistusta. Mikäli ei ole, näyttäisi sille olevan tarvetta. Kaupunki ei saa toimillaan aiheuttaa kuntalaisten henkilökohtaista konkurssia ja kodin menetystä.

Kaupungin johto vastannee siihen, miten kaupunki aikoo aiheuttamansa tilanteen korjata. Virkamiehiltä toivon myös pientä moraalikompassin säätöliikettä.

Atte Vuorio

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos