Harrasterautatie: Tunteet vaikuttavat kaikkiin ratkaisuihin – Virkamiehet ovat tehneet tulkintoja mielestään lähinnä olevasta laista

Myönteiset tunteet johtavat rakentaviin ratkaisuihin. Sellaista kirjoittaja toivoo Mouhijärven harrasterautatien tulevaisuudelle.

20.3. 18:00

Haluan kommentoida Sastamalan maankäyttöjohtajan Ilmari Mattilan mielipidekirjoitusta, joka julkaistiin Tyrvään Sanomien paperilehdessä 16. maaliskuuta.

Maankäyttöjohtaja vetoaa kirjoituksessaan, että virkamiesten esitykset ja päätökset perustuvat lainsäädäntöön. Harrasterautatien osalta Suomessa ei ole olemassa lakia, joka määrittelee omalla kiinteistöllä sijaitsevasta rautatiestä.

Virkamiehet ovat siis tehneet tulkintoja mielestään lähinnä olevasta laista ja tulkinnat ovat aina subjektiivisia eivät yksiselitteisiä.

Tähän tilanteeseen soveltuvia lakeja on muitakin kuin maankäyttö- ja rakennuslaki.

Lisäksi kirjoittaja totesi aivan oikein, että tunteet ovat olleet voimakkaasti mukana keskustelussa. Myös kaikkiin ratkaisuihin vaikuttavat tunteet, onko sitten kyseessä empatia, omanarvontunto tai jopa viha tai vainoharhaisuus, jota ikävä kyllä olemme joutuneet todistamaan Ukrainan kohtalon yhteydessä.

Myönteiset tunteet johtavat rakentaviin ratkaisuihin. Sellaista toivon tähänkin asiaan.

Vierestä seuraava

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos