Sastamala kaipaa rohkaisua päätöksentekoon – muuttajien viestiin pitäisi uskoa vankemmin

6.4. 5:45

Tyrvään Sanomat kysyi tänä keväänä Sastamalaan hiljattain muuttaneilta mielipiteitä kaupungista ja syitä siihen, miksi nämä ovat paikkakunnalle muuttaneet. Yleisimmiksi muuttosyiksi paljastuivat hyvän asunnon löytyminen, halu palata vanhalle kotiseudulle ja paikkakunnalla jo entuudestaan asuvat tuttavat tai sukulaiset.

Lue lisää: Tyrvään Sanomien muuttajakysely: Nämä ovat kolme yleisintä syytä tulla Sastamalaan asumaan

Hyvä uutinen paikallisesti on, että kyselyn perusteella muuttajat ovat pääosin uuteen kotikuntaansa tyytyväisiä. Jollekin muutto Sastamalaan oli jopa pitkään toteutumistaan odottanut haave.

Useimmat vastaajista nauttivat etenkin Sastamalan luonnosta, hyvistä palveluista kaupungin kokoon nähden ja arjen helppoudesta. Sastamalassa on muuttajien mielestä myös mahdollisuuksia harrastaa sekä otollinen sijainti ja kulkuyhteys Tampereeseen nähden. Nämä ovat asioita, joita kaupunki on rummuttanut markkinoinnissaankin, ja hyvä niin.

Lue lisää: ”Alussa pelotti, koska katumus iskee” – Sastamalaan hiljattain muuttaneet paljastavat: Tämä on ollut uudessa kotikaupungissa pettymys ja tämä ihastus

Jotta Sastamala voi tervehtiä muuttajia entistä lämpimämmin, myös vaakakupin toiselle puolelle on syytä kurkistaa ja miettiä, mihin muuttajat eivät ole tyytyväisiä. Yksittäisten vastausten joukosta erottuivat kyselyssä odotetusti muun muassa sisäisen joukkoliikenteen puutteet sekä isoimpana huolena julkisen päätöksenteon saamattomuus ja varovaisuus.

Sastamalaan muutti viime vuonna yli 1000 uutta asukasta ja ensimmäistä kertaa 10 vuoteen kaupunki saavutti muuttovoittoa. Siksi muuttajien mielipiteet ovat tärkeitä kuulla.

Kyselyn perusteella useilla muuttajilla on odotus siitä, että Sastamalan pitäisi uudistua ja kehittyä rohkeammin, sillä siihen muuttajat näkivät uudella asuinseudullaan aidosti mahdollisuuksia. Tähän viestiin pitäisi pitkään Sastamalassa asuneidenkin, ja erityisesti päättäjävastuussa olevien, uskoa vankemmin.

Kirjoittaja on Tyrvään Sanomien päätoimittaja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos