”Myö hävitään tää sota” – Matti Heinonen kertaa Ukrainan tapahtumia omintakeisella tavallaan

Venäläiset ovat sodan suurimpia häviäjiä, kirjoittaa Sastamalan lousajalainen Matti Heinonen.

Matti Heinonen saa sammakonkin ujutettua Ukrainan sotaa käsittelevään kirjoitukseensa.

26.4. 21:15

Otsikon virke esiintyy Linnan Tuntemattomassa sotilaassa parinkin sankarin lausumana. Sanonnan tekee ajankohtaiseksi, ainakin minun ajatuksissani, Ukrainassa parhaillaan käytävä sota. Nyt tarvittaisiin sellainen venäläinen sotilas, joka kertoisi tuon totuuden Vladimir Putinille.

Venäjä on kuin äitini sanoin ”sammakka äkkeenpiikisä”. Minkäänlaista järkevää voittoa ei tällä menolla ole näköpiirissä. Jotakin pitäisi kuitenkin olla näyttää Voitonpäivänä 9. toukokuuta. Tuokin sotasaavutus olisi ollut niin sanotusti herrassa, ellei Neuvostoliitto olisi saanut massiivista tukea Amerikasta. Olisi jäänyt tekemättä vierailu Berliiniin. Missä asennossa maailma siinä tapauksessa nyt makaisi, on sekin arvailujen varassa.

Ilman mitään sotataidon loppututkintoa voin päässäni ja aivan ilman hienoja teorioita todeta, että melko lailla väärin on toveri Putin arvioinut maailmanvalloituskykynsä. Ja toinen tohelo vielä uhkaa maailmaa isolla sodalla, kun Venäjän hirmutekoja tuomitaan ja autetaan Ukrainaa. Myös Suomen ja Ruotsin Natoon liittymistä itänaapuri pitää itselleen oikeutuksena ryhtyä erilaisiin operaatioihin. Kysyn vaan minkälaisiin, kun sotamenestys yhtäkin maata vastaan näyttää menneen hänekseen.

Suuruudenhulluus ja narsismi ovat niitä ominaisuuksia, jotka vievät niistä kärsivän lopulta tuhoon. Mutta ison kärsimyksen sairaan toimista saavat hänen läheisensä, ja tässä tapauksessa koko maailma kestää.

Jos se nyt vähääkään lohduttaa, kävi tässä ”operaatiossa” miten hyvänsä, venäläiset ovat suurimpia häviäjiä. Aika velikultia.

Matti Heinonen

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos