”Kallista on, mutta ota altaan koko huomioon” – Kaalisaaren kallistuva hyppytorni ja hoitajien työtaistelu nostattavat nyt tunteita Tyrvään Sanomien verkkokeskustelussa

Sastamalan Kaalisaaren hankkeiden aikataulu ja kustannukset sekä hoitajien työtaistelu saavat kritiikkiä verkkokeskustelussa.

3.5. 14:30

Kaalisaaren kesäksi kesken jäävä työmaa ja hyppytornin kasvavat kustannukset, Sastamalan kaupungin sairauslomat sekä hoitajien joukkoirtisanoutuminen puhuttavat nyt runsaasti Tyrvään Sanomien verkkokeskustelussa.

Kokosimme tähän osuvimmat kommentit.

Kommentteja juttuun Kaalisaaren hyppytornin kustannukset liki kaksinkertaistuvat?

Aikamoista rahankylvöä. Hyppytorni 95 000. Kuulostaa hurjalta. Paljonko mahtavat olla lopulliset kustannukset, kun muut kulut tulevat esiin...

Älä sure, nehän ovat vain veronmaksajien rahoja.

Kallista on, mutta ota altaan koko huomioon.

Mitähän rinnakkaisväylän varrella olevien peltojen viljelijät tykkäävät kamalasta pölystä, joka nousee tiestä. Onko oikein viljellyille pelloille? Ei tahdo Porintielläkään nähdä eteensä, kun on oikein kuivaa ja hiekkapöly lentää kuivasta tiestä. Näin oli jo tänä keväänä.

Kustannukset nousivat melkein 100 prosenttia. Ei voi olla todellista. Kuka näitä laskelmia oikeasti tekee? Ja hyppytornin rakenne on jo valmiiksi fiasko. Esimerkiksi muksujen on kiva sieltä palkkien päältä hyppiä veteen. Onnea valitsemallenne tielle.

Näin täällä Sastamalassa toimitaan! Eikö olekin mielenkiintoinen "vaihto": tien päällystys/hyppytorni.

Näyttää tosi erikoiselta Kaalisaareen. Iloisena veronmaksajana en tietenkään valita. Lapset keksivät varmasti käyttöä koko pytingille, mutta onko turvallista?

Lue lisää: Kaalisaaren hyppytornin kustannukset liki kaksinkertaistuvat? Tämä on uusin tieto aikataulusta

Kommentteja juttuun Kaalisaaren huoltorakennusten valmistumisen aikataulusta ja mielipiteeseen aiheeseen liittyen.

Tyypillistä kaupungin virkamiestason päätöksentekoa. Ei tippaakaan intresseissä palvella esimerkiksi maksavaa yleisöä ja saada sillä vetovoimaa kasvatettua, vaan itsepäisesti pidetään kiinni sopimuksesta jonkun oppilaitoksen kanssa. Ainoa oikea ratkaisu olisi nopeasti saattaa kioskit ja WC:t valmiiksi ja nauttia tulevasta turistien rahavirrasta.

Kyllä rakennukset on saatava kesäksi kuntoon. Pahimmassa tapauksessa paikalle tuotuja ehjiä tarvikkeita ei ole enää syksyllä. Järkeä nyt kehiin, ja äkkiä!

Hyvää kannattaa odotella, ja eritoten uimahallia.

Sitä uimahallia on odotettu jo vuosikymmeniä.. Jo 70-80-luvulla siitä puhuttiin, mutta tuskin näemme sitä elinaikanamme.

Kuulostaa ja tuntuu kyllä aika erikoiselta ratkaisulta tuo työmaan kesken jättäminen. Ei todellakaan anna hyvää kuvaa Sastamalasta ja sen toiminnasta. Miten se sanonta hyvästä ja huonosta kellosta taas kuuluukaa? Ei ainakaan helpota matkailijoiden saamista paikkakunnalle.

Taitaa olla suurempia projekteja tekeillä Saskylla tuolla Tampereen suunnassa...

Oli tyhmä veto kaupungilta antaa urakka sellaisille, jotka tekevätkin muualla työharjoittelunsa. Ehdottomasti nämä hankkeet on saatava valmiiksi jo ennen uimakautta. Hyppytornista vielä: jättäkää ne korkeat puut pois suunnitelmasta. Ne eivät sovi rannalle, vaan ovat ahdistavia ja pilaavat rauhallisen järvimaiseman. Ovat kuin keskeneräinen katto.

Lue lisää: Ei sittenkään lomakaudeksi – Sastamalan kesäparatiisin odotetut uudistukset valmistuvat toivottua myöhemmin

Lue lisää: Ei voi olla totta! Jääkö Kaalisaari kesäksi tämän näköiseksi?

Kommentteja juttuun Sastamalalainen sairaanhoitaja Leena Saarela valmistautuu jättimäiseen joukko­irtisanoutumiseen jo toista kertaa.

Valitettavasti lakkolaiset eivät näe muuta kuin oman etunsa. Todella surullista.

Lakkokenraali Saarela toteaa: ”Jos ajatellaan se niin päin, että meidän työtaistelumme tarkoitus oli silloin ja on myös nyt saada tälle alalle riittävästi hoitohenkilökuntaa ja että se henkilökunta pysyy työssä.” Mitä jos käännettäisiin takkia ja aluevaltuutettu Saarela kertoisi, miten rahat saadaan riittämään, jos hoitajien palkkoja nostetaan viidessä vuodessa vaaditulla kolmasosalla ja samalla heitä palkataan lisää? Tehdään pohjaksi semmoinen karkea laskelma, että talousarvion 2022 mukaan Sastamalan kulut ovat 203 miljoonaa euroa (M€). Nyrkkisääntö on ollut, että 60 % kuluista on sotea, ja yleensä 50 % on henkilöstökuluja. Soten henkilöstökulut olisivat siis vähän vajaa 61 M€. Jos siitä puolet menisi erilaisille hoitajille, heidän palkkakulunsa olisi n. 30 M€. Kun palkkaa nostetaan kolmasosa, siitä tulee 10 M€ lisäkustannus. Sastamalan kunnallisverotulot on arvioitu 78 miljoonaksi euroksi 21,5 veroäyrillä. Jos tuo hoitajien lisäpalkka halutaan koota kunnallisveroa nostamalla, veroprosentiksi pitäisi kaiketi asettaa 21,5*(78+10)/78 = 24,25? Edellä oleva laskelma on monessa kohtaa väärin, ja jatkossa sote-kustannuksista vastaa valtio eikä kunta, mutta ei se raha tyhjästä tule valtiollekaan. Siksi olisi mukava nähdä Leena Saarelalta tarkempi laskelma ja esitys, mistä rahat otetaan.

Lääkärit eivät voi uhata joukkoirtisanoutumisella, se on laiton työtaistelutoimi. Hoitajat voivat. Tässä on profession ja toimialan ero. Nyt ei ole oikea aika vetää kovia piippuun. Vastaan ei tulla. Irtisanoutumisista tulee järkyttävä mainehaitta. Hoitajan ammatista aliarvostetumpi kuin koskaan. Tätäkö haluatte?

Lue lisää: Sastamalalainen sairaanhoitaja Leena Saarela valmistautuu jättimäiseen joukko­irtisanoutumiseen jo toista kertaa – Tällaisia olivat dramaattiset käänteet viimeksi

Kommentteja juttuun Kaupungin työntekijöiden sairauspoissaolot räjähtivät käsiin.

Henkilökemiat työyksiköissä olisi tärkeä tiedostaa. Hyvässä työyhteisössä työ maittaa! Myöskin liian rankka vapaa-aika voi häiritä jaksamista. Ei pidä viedä töitä kotiin, muttei myöskään tuoda kotia töihin.

Hei, positiivista ajattelua kehiin ja tiedotukseen. Kuinka monta kaupungin työntekijää ei ollut lainkaan poissa? Kuinka paljon sairauspoissaolot kertyivät vakavista, parantumattomista sairauksista ja johtivat esimerkiksi eläköitymiseen tai työkyvyttömyyteen. Onko luvuissa mukana työtapaturmat? Kuinka moni henkilö todellisuudessa keräsi nämä poissaolot? Analysoitavaa riittää ja toki varmaan tehdäänkin kaupungin toimintana.

Lue lisää: Kaupungin työntekijöiden sairauspoissaolot räjähtivät käsiin, jo viime vuosi oli poikkeuksellinen: ”Jaksamisen puolella näkyy” – Näillä aloilla sairastettiin eniten

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos