Keskustan ehkä parhaan ”mainospaikan” ei ole pakko kärsiä yhtäkään kesää

Torin kunnostuksesta ei haluta haittaa käyttäjille. Miksi näin ei ole Kaalisaaressakin?

4.5. 5:45

Kaalisaaren alue nousi viime viikolla puheenaiheeksi Sastamalassa, kun kaupunki kertoi, että alueelle tulevat uudistukset eivät ehdi valmistua kesän lomakaudelle. Alueen käyttäjien pitkään toivomia wc- ja pukukoppirakennuksia joudutaan näillä tiedoin odottamaan loppukesään, mikä käytännössä tarkoittaa sitä, että kesähelteille ja Pororannan sesonkiuimakauteen ne eivät ehdi. Sama voi olla tilanne hyppytornin osalta.

Aihe on herättänyt runsaasti keskustelua Tyrvään Sanomien verkkosivuilla. Tämä ei ole ihme, sillä Kaalisaaren alue on yksi Sastamalan kesän ehdottomista helmistä ja paikka, johon monet ulkopaikkakuntalaisetkin löytävät tiensä lomakautena.

Sastamalan kaupunki on kehittänyt aluetta päämäärätietoisesti ja suunnitelmallisesti viime vuosina. Nyt useat toimijat, niin yksityiset, yhdistykset kuin kaupunki, järjestävät alueella tapahtumia. Yksi jokakesäisistä on kesäkuun puolivälissä pidettävä beach volleyn SM-kiertueen junioreiden ja aikuisten turnaus. Se tuo alueelle varovaisesti arvioiden yli 300 pelaajaa – puhumattakaan huoltajista, taustajoukoista ja katsojista ympäri Suomen.

Kaalisaaren wc- ja pukukoppitiloilla ei sinänsä ole kesäksi hengenhätä. Samaan tapaan kuin viime kesänä, kansa löytänee ratkaisunsa näihin tarpeisiin. Samantekevää ei ole kuitenkaan se, miltä kaupungin kesäparatiisi vilkkaimmalla lomakaudella näyttää ja miten kesken oleva rakennustyömaa toimintoja rajoittaa – olkoonkin, että kyse on vain yhdestä kesästä.

Sastamalan kaupunki on suunnitellut Vammalan torin kunnostusta jo pitkään aikataulu edellä – niin, että torikauppa ja kesän tapahtumat eivät kärsi. Mahdollisimman vähän haittaa pyritään aiheuttamaan myös torin lähialueen yrityksille ja palveluille.

Miksi näin ei ole Kaalisaaressa? Keskustan ehkä parhaan ”mainospaikan” ei ole pakko kärsiä yhtäkään kesää, jos paremmalla suunnittelulla ja aikatauluttamisella tämä olisi voitu estää. Nyt ilkivallalle altis rakennustyömaa nököttää toimettomana keskellä kauneinta kesää ja keskustaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos