Miksi ihmeessä yhteistä kesäparatiisia pitää tuhota? Ainakin yhden asian voi jokainen vanhempi kotona tehdä

Lämpimät kesäkelit tervetuloa, lieveilmiöt ei.

18.5. 5:45

Kevään lämpimät ja aurinkoiset kelit sekä pitkät valoisat illat ovat tervetulleita, mutta eivät niiden mukana tulevat lieveilmiöt.

Sastamalan kaupungin nuorisopalvelut nosti viime viikolla esiin huolen kevään mittaan lisääntyneestä häiriökäyttäytymisestä paikoilla, joissa nuoret viettävät aikaansa. Roskaamista ja ilkivaltaa oli todettu Kaalisaaressa, mutta myös esimerkiksi Mouhijärvellä ja Vammalan teatterin lähistöllä.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun näin tapahtuu. Häiriköinti, ilkivalta ja roskaaminen ovat nousseet otsikoihin useasti Sastamalassa. Etenkin nuorten suosimasta Kaalisaaresta on kuulunut kovin turhauttavia uutisia. Ilman niitäkin olisi pärjätty.

Käsittämättömintä ilkivallassa on, että se koskee paikkoja, joissa todennäköisesti tekijät itsekin viihtyvät. Varmasti kaikkien olisi paljon mukavampi viettää kesäiltaa nurmella, jossa ei loju tyhjiä tölkkejä ja paperiroskia pitkin poikin.

Sastamalan nuorisopalvelut edistää tänä keväänä ilkivallan vähentämiseksi vapaaehtoisten aikuisten jalkautumista nuorten pariin näiden suosimille paikoille. Koulutustakin asiaan on luvassa. Toive on, että nuoret kohdattaisiin hyvällä – aidosti kiinnostuen ja huolehtien, ei valvoen tai paheksuen. Erityisnuorisotyöntekijä pyytää vanhempia lisäksi olemaan hereillä ja kiinnostuneita siitä, missä oma nuori menee.

Se on varmasti vähintä, mitä jokainen voi kotona tehdä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos