Kymmenet kylät heräävät jälleen eloon – kiitos aktiivisten asukkaiden

Sastamalan matkailu- ja tapahtumakesän runsaus paljastuu koko komeudessaan koronan hellitettyä.

25.5. 5:45

Koronatilanteen helpotuttua paljastuu jälleen silmin nähden, miksi Sastamala on yksi Pirkanmaan kesän helmistä. Tapahtumapaljous, joka on käynnistynyt jo toukokuussa, yllättää jopa paikallisen.

Kaupungin matkailun ja tapahtumien yritysasiantuntija Teresa Herrero-Vidfelt on todennut, että Sastamalan vahvuus on vaihtoehtojen runsaus. Tämä todellakin pitää paikkansa. Sastamalan matkailun monet mahdollisuudet eivät etenkään kesäaikaan ole ainoastaan mainoslause. Varsinkin kulttuuri- ja ravintolatarjonta on kokenut kaupungissa muutaman viime vuoden aikana selkeän nousun.

Laajasta kesän tapahtumatarjonnasta on kiittäminen useimmiten paikallisia, vapaaehtoisia toimijoita, jotka tekevät omalla työllään asuinalueitaan aktiivisiksi ja vireiksi. Sastamalan kymmenet kylät heräävät tämän ansiosta eloon – niin asukkaiden itsensä kuin vapaa-ajanviettäjienkin iloksi.

Yllättävää on, että jopa paikkakunnalla pitkään asuneillakin on kotikaupungissaan monia paikkoja ja tapahtumia, joista he eivät ole ennen kuulleet tai joita kokeneet. Voisi sanoa, että sastamalalaisten oma onni onkin laaja kunta. Kesäloman joka viikonlopulle on helppo löytää aina uusi kulmakunta vierailtavaksi.

Kaupungin matkailun asiantuntija kertoo, että enää Sastamalaa ei sekoiteta Akaaseen, kuten kaupungin alkuvuosina. Hyvä niin. Silti kaupungin monien mahdollisuuksien tunnettuutta pitää edelleen lisätä. Sen voi onneksi jokainen tehdä aidosti ylpeydellä –yksinkertaisimmillaan lisäämällä vaikka some-päivityksen kesäkuvaan maininnan visitsastamalasta. Tämä on kesähaaste.

Kirjoittaja on Tyrvään Sanomien päätoimittaja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos