Liikkumisen esteet vaikeuttavat yhä ikäihmisten elämää – Sastamalan vanhusneuvosto vetoaa toimijoihin

Sastamalan vanhusneuvoston puheenjohtaja ja sihteeri toteavat kirjoituksessaan, että kaupungissa on edelleen olemassa paikkoja, joihin ikäihmiset eivät voi kulkea normaalisti.

Vanhusneuvoston mukaan ikäihmisillä tulee olla mahdollisuus asiointiin ja harrastuksiin niin, että portaat, kynnykset tai tilajärjestelyt eivät estä liikkumista.

5.7. 14:00

Sastamalan vanhusneuvosto haluaa kiinnittää kaikkien toimijoiden huomiota siihen, että ikäihmisten liikkumisen esteitä on edelleen vähennettävä Sastamalan kaupungin alueella. Ikäihmisillä tulee olla mahdollisuus asiointiin ja harrastuksiin niin, että portaat, kynnykset tai tilajärjestelyt eivät estä liikkumista.

Viime vuosien aikana monissa julkisissa ja yksityisissä tiloissa Sastamalan kaupunginalueella on parannettu ikäihmisten ja liikuntarajoitteisten liikkumismahdollisuuksia. Silti on edelleen olemassa paikkoja, joihin ikäihmiset eivät voi kulkea normaalisti. Korona-aikana asetetut liikkumisrajoitukset ovat myös osaltaan rajoittaneet ja vähentäneet ihmisten liikkumista viimeisten vuosien aikana. Liikkumisrajoitusten päättymisen jälkeen moni ikäihminen on aiempaakin varovaisempi menemään tiloihin, joissa liikkuminen saattaa olla vaikeaa.

Vanhusneuvosto on kiinnittänyt huomiota myös suojateiden ja kevyen liikenteen väylien suunnitteluun ja hoitamiseen. Kaupunkialueella sijaitsevat kynnykset, liukkaat suojatiet ja kevyen liikenteen väylien puutteellinen talvikunnossapito voivat rajoittaa ikäihmisten välttämätöntä ulkona liikkumista.

Sastamalan vanhusneuvosto pitää välttämättömänä, että kaupungin tilojen ja väylien suunnittelijat ja hoidosta vastaavat asettavat tavoitteekseen saada kaupungistamme ikäihmisille ja liikuntarajoitteisille mahdollisimman hyvän ja turvallisen paikan liikkua ja toimia.

Vanhusneuvosto vetoaa myös yksityisiin toimijoihin, jotta ne omilla ratkaisuillaan tekevät liikkumisen helpoksi myös liikuntarajoitteisille.

Esteettömän liikkumisen varmistaminen on tärkeää ikäihmisten hyvinvoinnin ja terveyden ylläpitämiseksi. Vanhusneuvosto tulee seuraamaan esteettömyyden kehittymistä ja toivoo palautetta onnistumisista ja korjaamistarpeista.

Heimo Hanhilahti, Sastamalan vanhusneuvon puheenjohtaja

Jenni Sorsa, Sastamalan vanhusneuvoston sihteeri

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos