Sivistyslautakunnan jäsen palaa Sastamalan joukkoliikenneratkaisuun: ”Tärkeää on kokonaisuuksien hallinta”

Sivistyslautakunnan perussuomalaisjäsen Irmeli Kulonpää kirjoittaa mielipiteessään, että otto-oikeus on kaupunginjohtajan ja kaupunginhallituksen puheenjohtajan lainmukainen oikeus.

Sastamalan joukkoliikenneratkaisut ovat puhuttaneet pitkään. Ratkaisua haetaan edelleen.

14.7. 10:53

Sastamalan koulukuljetuksista on keskusteltu paljon. Kaupunginhallitus käsitteli asiaa 27. kesäkuuta ja päätti jättää asian pöydälle lisäselvityksiä varten.

Alueviestin pääkirjoituksessa kaupunginhallitusta arvosteltiin tämän jälkeen päättämättömyydestä. Kaupunginhallitus toimi asiassa aivan oikein. Sastamalan kaupunginjohtaja käytti otto-oikeuttaan ja vei sivistyslautakunnan aiemmin tekemän päätöksen joukkoliikenneselvityksestä kaupunginhallituksen päätettäväksi.

Otto-oikeudesta säädetään kuntalain 92 pykälässä. Sen mukaan otto-oikeutta voi käyttää kaupunginjohtaja ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja. Kaupunginhallitus on valtuuston nimeämä ja käyttää valtuuston valtaa. Sivistyslautakunta vastaa hallintosäännön mukaan sivistyspalveluista.

Ennen kaupunginhallituksen kokousta sivistyslautakunta päätti liikennöitsijävetoisen mallin valinnasta. Jätin päätöksestä eriävän mielipiteen. Tärkeää on päätöksiä tehtäessä kokonaisuuksien hallinta, eli mitä päätökset vaikuttavat koko Sastamalan kaupunkiin. Mikä on lasten ja perheiden oma hyvä ja ystävällinen kaupunki?

Tärkeää on myös kuulla, mitä vanhemmat odottavat ja toivovat kaupungilta. Lapset ja nuoret ovat elämän aurinko, josta saamme olla iloisia ja kiitollisia. Päättäjien tulee osata katsoa kokonaisuuksia tehtävässään kaupungin kehittämiseksi.

Mielenkiintoista on, kuinka rahat riittävät sivistys- ja elinvoimapalveluihin ja uuden kehittämiseen.

Irmeli Kulonpää

Sivistyslautakunnan jäsen (ps.)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos