”Hoitohenkilöstö on jätetty epätietoisuuden tilaan” – Sastamalalainen aluevaltuutettu kritisoi hyvinvointialueen työvuorosuunnittelun valmistelua

Pirkanmaan hyvinvointialue valmistelee henkilöstön työvuorosuunnittelun muuttamista, mikä on herättänyt hoitajat keräämään adressia. Aluevaltuuston toinen varapuheenjohtaja, sastamalalainen Miko Bergbom (ps.) kirjoittaa, että hoitohenkilöstöllä on oltava oikeus osallistua työvuorojensa suunnitteluun.

Pirkanmaan hyvinvointialueella valmistellaan hoitohenkilöstön työvuorosuunnittelun muuttamista. Viitekuva.

21.9. 12:08

Pirkanmaan hyvinvointialueen valmistelussa on käynnistetty hankkeita, joilla pyritään siirtymään autonomisesta työvuorosuunnittelusta kohti palvelutarvelähtöistä työvuorosuunnittelua.

Hankkeet ja niiden pilotoiminen koko hv-alueen käyttöön herättävät hoitohenkilöstön parissa ymmärrettävää huolta. Erityisen huolestuttavaa on, että hoitohenkilöstö on jätetty epätietoisuuden tilaan asian kanssa. Asiaa ei myöskään ole käsitelty poliittisen koneiston kanssa. Hoitohenkilöstö on kerännyt valtavan adressin, joka on 21. syyskuuta 2022 mennessä kerännyt yli 3000 nimeä.

Hoitohenkilöstön jaksaminen on kaikki kaikessa tilanteessa, jossa myös Pirkanmaata vaivaa valtava henkilöstöpula. Olisikin vastuutonta tässä tilanteessa ajaa valmistelua kohti kriisitilannetta, joka pahimmillaan lietsoisi vakavan luottamuspulan henkilöstön ja johdon välille. Oikeus osallistua työvuorojensa suunnitteluun on merkittävä osa työhyvinvoinnin kokonaisuutta.

Miko Bergbom

Pirkanmaan hyvinvointialueen aluevaltuuston 2. varapuheenjohtaja (ps.)

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos