”Kouluruotsin poistaminen ei riitä alkuunkaan” – Sastamalalainen Wilhelm von Nandelstadh: Nämäkin suomenkielisten minäkuvaa sotkevat asiat pitäisi poistaa

Rkp:n sastamalalaisvaltuutettu Wilhelm von Nandelstadh kritisoi kirjoituksessaan perussuomalaisten suomalaisuusohjelmaa.

Kouluruotsi palasi keskusteluun perussuomalaisten nostaessa asian suomalaisuusohjelmaansa. Rkp:n sastamalalaisvaltuutetulta ajatukset saavat kritiikkiä.

3.10. 12:15

Viime viikolla perussuomalaiset julistivat uuden suomalaisuusohjelmansa, jossa he ihan vakavasti esittivät, että Suomen toinen kansalliskieli ruotsi on haitaksi suomenkielisten minäkuvalle. Ensimmäinen ajatus on tietysti se, että täytyypä olla huono itsetunto, mikäli maan virallinen kieli on haitaksi minäkuvalle.

Cancelointi-kulttuurin hengessä on mielestäni välttämätöntä mennä pintaa syvemmälle ja poistaa ongelman juurisyyt. Täten kouluruotsin poistaminen ei riitä alkuunkaan. Ehdotankin perussuomalaisille lisäksi seuraavien suomalaisten minäkuvaa häiritsevien vieraiden elementtien poistamista:

1. Maamme-laulu ja Finlandia-hymni – Johan Ludvig Runebergin ruotsiksi kirjoitettu kansallislaulu Vårt land antoi tietysti lähtölaukauksen suomenkielisten minäkuvan rappeutumiselle. Muuan Jean Sibelius sitten vain pahensi tilannetta säveltämällä lisää kansallisromanttista, suomenruotsalaista musiikkia.

2. Muumit – Tove Janssonin suomen kieli oli sen verran huonoa, että hän tuskin tänä päivänä olisi kirjoittanut pakkosuomea ylioppilaskirjoituksissa. Varminta olisikin yksinkertaisesti kieltää muumit, jottei nuorten minäkuva häiriinny. Muumien liberaalisuus ja avomielisyys on tietysti muutoinkin paheksuttavaa.

3. Marsalkka Mannerheim ja kenraali Ehrnrooth – Nämä perisuomenruotsalaiset sotilaat ja maamme puolustajat osasivat auttavasti suomea ja puhuivat mieluummin ruotsia, saksaa tai jopa venäjää. Canceloidaan siis!

4. Sastamala – kielletään nimi ja samalla koko kaupunki. Tällainen nimi on paheksuttava, koska kaupungin nimi tulee ruotsinkielisestä nimestä Sastmola (asia, jonka myös Tyrvään Sanomat nosti esille 24.9.2022). On selvästikin suomenruotsalaisten juonima nimiratkaisu ja siten imperialismin jatke ja symboli.

Wilhelm von Nandelstadh on sastamalalainen rkp:n kaupunginvaltuutetta ja eduskuntavaaliehdokas kevään vaaleissa.

Kun nämä haitat on canceloitu, listaa voi jatkaa esimerkiksi Fazerin suklaalla, Albert Edelfeltin kansallisromanttisilla teoksilla, Hartwallin virvoitusjuomilla, Stockmannin tavarataloilla, Helene Schjerfbeckin teoksilla ja Topeliuksen Sylvian joululaululla jne., jotka ovat omalta osaltaan vieneet Suomen minäkuvaa tuhon tielle.

Nyt kun bensahinnat ovat taas laskeneet ja maahanmuutto ei näytä olevan ykkösaiheena tulevissa eduskuntavaaleissa, joutuvat perussuomalaiset taas kaivamaan esiin perinteisen vihollisen – koska parempaa maailmaa rakennetaan juuri sillä, että vastustetaan koulutusta, sivistystä, Suomen historiaa ja suomenruotsalaisia. Suomalaisten onneksi perussuomalaiset on kuitenkin ainoa puolue, jossa ajatellaan näin. Kuten perussuomalaisten ihannoima yllä mainittu huonosti suomea puhuva kenraali aikoinaan sanoi: ”Finland är ett fint land, det bästa landet för oss finländare”. Myös tämän takia olen ehdolla tulevissa eduskuntavaaleissa.

Wilhelm von Nandelstadh (rkp.)

Sastamala

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos