”Nuorten eteen tulee tehdä enemmän kuin tällä hetkellä”, esittää seurakuntavaaliehdokas

3.10. 15:30

Sastamalan seurakunnan toiminnan uudistaminen monella eri tavalla on tärkeää. Seurakunnan toiminta on Vammalan kohdalla jäänyt jälkeen uudistumisesta ja nykyisyyden odotuksilta. En tarkoita Tyrvään kirkon muutoksia. Edelliset sukupolvet ovat rakentaneet kauniin kirkon.

Tämän päivän kulttuuri ei arvosta ihmisiä tasavertaisesti. Vammala on joutunut luopumaan monesta tärkeästä toimitilasta. Seurakuntatalon korjaus viipyy, eikä lastenohjaajilla, nuoriso-ohjaajilla ja diakonissoilla ole kunnon toimistotiloja.

Nuorten eteen tulee tehdä enemmän kuin tällä hetkellä. Pelkät leirit ja retket eivät riitä. Nuoriso-ohjaajia tarvitaan enemmän toimintaan mukaan.

Myös kaupungin tulee arvostaa nuorisotyötä. Tästä asiasta olen tehnyt monta aloitetta, mutta hallitus ja valtuusto eivät valitettavasti ymmärrä nuorten tilanne tänä päivänä.

Toinen tärkeä kysymys nousee jatkuvasti esiin vammalalaisia tavattaessa. Miksi seurakunnan tiedotteet eivät kohtaa heitä, vaikka olemme maksaneet kirkollisveroa vuosikymmeniä? Haluamme, että Tyrvään Sanomat tulee postiluukusta ja saamme sen lukea. Tietokonetta ei ole.

Tyrvään Sanomien kokonaistavoittavuus on viikossa keskimäärin 26 000 lukijaa (Tyrvään Sanomat 28.9.2022). Tein kirkkoneuvostossa aloitteen, jonka mukaan Tyrvikseen tulee tulla tiedot kirkollisista tapahtumista.

Seurakunnassa ja kaupungilla on paljon hyviä ja kiitettäviä asioita. Päätöksiä vain tulee tehdä nopeammin, ei vuosikymmeniä miettiä, mitähän taas tehdään.

Irmeli Kulonpää

Seurakuntavaaliehdokas, Kirkko kaikille

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos