Taidan tietää miksi Sastamalassa ei ole uimahallia

On eräs poliittinen ryhmä, jonka yksikään valtuutettu ei kannata hallia, kirjoittaa Päivi Rautava-Turja.

Tämä luonnospiirros julkaistiin Tyrvään Sanomissa 13.11.1968. Edellisellä viikolla kaupunkiin oli perustettu Vammalan Uimahalli Oy. Rahoitusta varten laskettiin liikkeelle 5000 kappaletta 50 markan osakkeita.

24.10. 17:45

Oltuani viisi vuotta valtuutettuna, taidan tietää, miksi Sastamalassa ei ole uimahallia, vaikka muissa kaupungeissa on. On eräs poliittinen ryhmä, jonka yksikään valtuutettu ei kannata hallia. He haluavat pitää Sastamalan ehtana maaseutuna. Kun vielä tietyillä virkamiehillä on intressit naapurikuntiin eikä kansanedustajien määräkään auta, saamme voimistella kuivalla maalla, ilmaiseksi.

Asennemalli näyttää olevan sellainen, että vähän varttuneemmalle naisväelle ei ainakaan mitään anneta, veroeurot heiltä kyllä kelpaavat. Aikuisille ei hallin hallia. Kymmenien miljoonien panostukset pistetään tulevaisuuden toivoihin.

Henkilökohtaisesti kannatan nyt ja tulevaisuudessa uimahallia sisältäen terapia-altaan. Iisan pelto on hallille oiva paikka, mutta pahaa pelkään, että se sittenkin kaavoitetaan kolistelu-, päristely- ja kaasuttelupaikaksi.

Päivi Rautava-Turja (ps)

entinen nuori

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos