Uimahallikeskusteluun ottaa nyt osaa rkp:n kaupunginvaltuutettu: "Toivoisin, että kaupungin budjetissa olisi myös aitoja investointeja eikä pelkkiä korjauksia”

Kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Wilhelm von Nandelstadh vastaa Jyrki Rantalan mielipidekirjoitukseen uimahalli-investoinnista.

Tästä on pulinaa ja puhetta riittänyt Sastamalassa. Keskustelu on jälleen virinnyt kaupungin talousarviopäätösten lähestyessä.

31.10. 16:16

Kiitos Jyrki Rantala, että mielipidekirjoituksessasi nostit esille uimahallin ja kaupungin tarpeen tehdä investointeja kuntalaisia varten (Tyrvään Sanomat 27.10.2022).

Rantala valaisi tämän investoinnin erittäin hyvin veronmaksajan näkökulmasta, eli ”Sastamalan keskustaajaman Vammalan kehittäminen palvelee koko laajan kaupungin tarpeita. Jos haluaa jotain saada, on pakko antaa”.

Lue lisää: Uimahallin rakentaminen olisi tänä aikana vastuullinen teko – ”Juhlapuheet kehittyvästä kaupungista jäävät herrojen haaveiksi ellei mitään konkreettista tehdä”

Uimahallin olemassaolo ja sen käyttö on jo riittävä syy rakentaa uimahallia kaupunkiin, mutta kuten Rantala myös nostaa esille, tällaisella hankkeella on kaupungillemme merkittäviä myötävaikutuksia työllisyyden ja yhteisöllisyyden osalta, ja tämähän riippumatta siitä, pidätkö itse uimisesta uimahallissa.

Kaupunki haluaa tulevan kolmen vuoden aikana investoida yhteensä noin 45 miljoonaa euroa. Investoinneilla tarkoitetaan valitettavasti tässä tapauksessa lähes kokonaan vain korjaushankkeita, joissa korjataan jo olemassa olevia rakennuksia ja rakenteita. Toivoisin, että kaupungin budjetissa olisi myös aitoja investointeja eikä pelkkiä korjauksia. Mikäli uskomme Sastamalan tulevaisuuteen, voimme myös löytää 10-20 miljoonaa uimahallihankkeeseen. Hanke, joka toisi tälle kaupungille lisää ja ennen kaikkea uusia ja kaivattuja palveluita kaikenikäisille. Aina voi argumentoida, että olisi muitakin investointeja, joita pitäisi tehdä, mutta jo se, että tämä asia on ollut esillä yli 50 vuotta, kertoo uimahallin olleen kauan kaivattu.

Lisäksi uskon, että on parempaa tehdä jotain kuin olla tekemättä. Kehitämme ja rakennamme vain parempaa yhteiskuntaa rakentamalla uusi palveluita. Tämä hanke Sastamalan olisi pitänyt toteuttaa jo kauan sitten, mutta parempi nyt kuin ei koskaan. Toiseksi toivon, että kun tätä hanketta viedään läpi, panostetaan riittävästi, jotta uimahallista tulee kaunis, viihtyisä ja korkeatasoinen palveluineen.

Tulen omalta osaltani kannustamaan kaupungin kehittämistä kaupunginhallituksessa ja valtuustossa.

Wilhelm von Nandelstadh (RKP)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos