Joulun ostamisella omalta paikkakunnalta on yllättäviäkin etuja – Oletko miettinyt näitä?

Joulunavauksilla on paljon suurempi merkitys kuin vain se, että joulupukki jakaa lapsille karkkia.

30.11.2022 5:30

Sastamalassa vietetään yrittäjien ja kaupungin joulukaupan avausta perjantaina. Vammalan torilla voi tavata joulupukin ja nauttia riisipuurosta. Myös Sastamalan kylillä ja taajamissa järjestetään useita tapahtumia ja myyjäisiä joulun lähetessä.

Joulunavauksilla on paljon suurempikin merkitys kuin vain se, että joulupukki jakaa lapsille karkkia ja joululaulut tuovat tunnelmaa. Vähintään yhtä tärkeää on nostaa esille paikallisten mahdollisuuksien paljoutta.

Sastamala on tilastojenkin mukaan varsin yritteliäs kunta. Kaupungissa on paljon paikallisia yrityksiä ja esimerkiksi käsityöyrittäjiä, joilta ammentaa uniikkeja ideoita jouluun. Sastamala on nostanut viime vuosina profiiliaan myös kaupallisena keskuksena. Vähiten tähän eivät ole vaikuttaneet uudet marketit.

Joulukaupalla on iso merkitys vähittäiskaupalle valtakunnallisestikin. Kaupan liiton mukaan joulukuussa 2020 vähittäiskaupan arvonlisäverollinen myynti oli noin 5 miljardia euroa, eli 1810 euroa jokaista suomalaista kotitaloutta kohti. Ei ole yhdentekevää, mihin tämä raha jää tai mihin se menee. Jokainen voi miettiä, kuinka paljon jouluhankinnat tuovat työtä ja toimeentuloa kotiseudulle.

Omalta paikkakunnalta ostaminen on usein myös ekologisempaa. Paikalliset ostokset säästävät jouluruuhkissa myös aikaa, parkkimaksuja ja hermoja. Silläkin on yllättävä arvonsa.

Kirjoittaja on Tyrvään Sanomien päätoimittaja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos