"Ei hyvää arvosanaa voi antaa” – Auraus sekä uudet ja romut autot puhuttavat nyt Tyrviksen verkossa

Kokosimme tähän juttuun kommentteja Tyrvään Sanomissa keskustelua synnyttäneistä viikon uutisista.

Katujen talvikunnossapidosta riittää puhetta.

Tyrvään Sanomien verkkokeskustelussa puhuttavat tällä viikolla niin romuautojen siivottomuus, autojen myynti Sastamalassa kuin katujen auraamisen ongelmatkin.

Kommentteja juttuun Varilan risteyksen romuautotontin siistimisen määräajan päättymisestä:

Kirjeposti menee perille, jos menee. Haastemies asialle viemään henkilökohtaisesti, niin on todistettavasti saanut tiedon. Vieläkään kun mitään ei tapahdu, niin kaupunki vaan pakkolunastaa romut itselleen ja myy pois. Montako vuotta tämä pelleily saa jatkua?

Hetkinen? Sata metriä matkaa kohteeseen kaupungintalolta? Ympäristötoimen johtaja laittaa talvikengät jalkaansa ja käy kinosten halki hakemassa nimen paperiin tai jo lähettämänsä paperin allekirjoitettuna takaisin, niin että siistimishomma on hoidettu tai sitten ei ole. Näinhän vapaassa markkinataloudessa toimittaisiin. Ovatko yhteiskunnan rattaat sitten vaseliinia vailla, mukaan lukien valtion postin hidas tai olematon toiminta?

Lue lisää: Myös Varilan risteyksen romuautotontin siistimisen määräaika meni jo – ”Postin kulussa voi olla viivettä”

Kommentteja juttuun autokaupan poikkeuksellisen isoista ensirekisteröintien määristä Sastamalassa:

Huvittaa tämä kylän ainoan "autoliikkeen" paasaus. Ei ihme, että on Fordeja eniten varmaan koko Suomessa, kun ei ole kilpailua. Ei ne eläkeläiset hae autojaan Tampereen isommista valikoimista, kuten hintatietoiset työssä käyvät.

Vajaan 50 miljoonan liikevaihdolla toimivaa Suomen vanhinta autoliikettä en lähtisi heittomerkkeihin heittämään, vaikka kuinka olisi tyrvääläinen kateus päässyt mielen pahoittamaan. Voimia sinulle ja toivotaan yhdessä, ettei täällä kylässä pärjäisi mikään yritys. Mistä teitä oikein riittää?

Lue lisää: Sastamala on kumma poikkeus viime vuoden autotilastoissa, mikä sen selittää? – Tällaisia autoja ja merkkejä nyt ostetaan

Kommentteja juttuun Sastamalan katujen aurauksen ongelmista:

Jos kadut nyt hoidetaan yhtä huonosti kuin viime talvena, ihmettelen, mihin kunnallis- ja kiinteistöveromme kaikkiaan käytetään, kun katujen kunnossapitoa on alettu niin kovin paljon laiminlyömään. Viime talvena ainakaan kotikadullani ei vanhuksilla ollut mitään mahdollisuutta hoitaa kävelemällä kuntoaan, ellei sitten kiertänyt ympyrää omalla tontillaan. Loskakeleillä ei höylätty, vaan annettiin tavallisten asuntokatujen jäätyä sellaisenaan. Niille oli kyllä hengenvaarallista mennä. Katujen kunnossapidolla on kuitenkin suuri merkitys varsinkin iäkkäämpien ihmisten kunnon ylläpitoon ja murtumien ehkäisyyn, mikä taas vaikuttaa kaupungin talouteenkin. Autoilen aika paljon täältä Sammaantien kautta Halkivahan suuntaan, eli siirryn Sastamalasta Urjalan puolelle. Noilla, ilmeisesti valtion hoidossa olevilla maanteilläkin huomaa sen valtavan eron, mikä on teiden hoidossa kahden eri kunnan alueella. Sastamala on selvästi häviöllä tässä vertailussa. Ajattelen usein, tajuavatko naapurimme Urjalassa, miten hyvin heidän teistään pidetään huolta talvellakin.

Ei hyvää arvosanaa voi antaa. Kyllä ne kadut ja tiet pitää yöllä aurata eikä odottaa, että ne tampataan aamuliikenteessä "sementiksi", johon ei pysty kuin tiehöylä alaterällä. Onko urakat annettu liian löysin perustein liian isot alueet yhdelle yrittäjälle..

Nyt on menossa vihreä siirtymä talvikunnossapidossa. Eihän enää pitänyt lunta olla lainkaan eteläisessä Suomessa moneen vuoteen! Muistan, kun vihreät kulki Helsingin kaduilla suksilla ja huusivat iskulauseita "lunta perkele", kun jonain vuonna lunta tuli vähemmän. Nyt ei enää hoeta "ilmasto lämpenee", vaan nyt se muuttuu! Mitähän seuraavaksi hoetaan?

Lue lisää: Kaupunki katujen aurauksesta: ”Ei voida olla kolmen tunnin päästä joka paikassa” – Palautetta tullut keskustasta ja entisen Äetsän alueelta

Kommentteja juttuun Vammalan rantasaunan remontista:

Miten mahtaa aurinkopaneeleilla pysyä laituri sulana? Kovin on vähäistä toi paiste näin kun pitäis sulatella...

Kyllä meidän seniorien nyt kelpaa!

Lue lisää: Vammalan rantasaunalla on nyt hienot löyly- ja pesutilat sekä lämmitettävä laituri – Vierailimme paikalla, katso kuvat uudistetuista tiloista

Kommentteja juttuun siitä, että sastamalalaiset saavat ehdottaa toimenpiteitä kaupunkiympäristön kehittämiseksi.

Ehdotan vierasvenelaituria Kaalisaaren lähistölle heti, kun lomake aukeaa.

Auraukseen määrärahaksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos