”Onneksi nuoret ovat asialla ja ohjaavat päättäjiä”

Sastamalan kuntapolitiikassa pitkään vaikuttanut Irmeli Kulonpää (ps.) kirjoittaa, että nuorten ja vammaisten asiat eivät ole kaupunginhallitusta vuosien aikana kiinnostaneet.

Kirjoittaja ottaa kantaa nuorten asioiden puolesta ja mainitsee esimerkkinä nuorisotyön resurssit.

3.3. 12:45

Kevät lähestyy ja aurinko pilkistelee jokaisen ihmisen elämässä. Toivottavasti myös Sastamalan asukkaat haluavat tuoda ihmisille ystävällisyyttä ja ymmärrystä toisiaan kohtaan. Miten toimivat valtakunnan ja kunnan päättäjät, kun eriarvoisuus vain kasvaa? Monien vuosien kaupunginhallitus ja -valtuusto on unohtanut nuoret, sairaat ja heikommin toimeen tulevat ihmiset. Nyt luvataan kaikkea hyvää. Voiko näihin sanoihin luottaa, kun katselee entisiä päätöksiä?

Aikanansa tein monia aloitteita nuorten ja vammaisten hyväksi. Niitä ei koettu tärkeäksi asiaksi. 2015 tein aloitteen nuorisotiloista ja toimarista (toimintakeskuksesta). Ei mennyt perille. Nuoret tarvitsevat enemmän nuorisotyöntekijöitä ja tiloja toimintaan. Onneksi on vapaaehtoisia ihmisiä, jotka järjestävät monenlaista toimintaa.

Kun katselin viimeistä valtuuston kokousta, oli siellä kolme viisasta nuorta. Nykyinen valtuusto voi ottaa heistä esimerkkiä, miten pitää toimia.

Miko Bergbom on selväsanainen ja hyvä puhuja. Hän puhui tieasioista. Hänellä on paljon tietoa, mistä ollaan päättämässä valtuustossa. Leevi Karisalmi puhui tekemästään aloitteesta, jossa esitti matkatukea korkeakouluopiskelijoille. Samalla hä puhui nuorten osaajien saamisesta ja pitämisestä Sastamalassa. Hyvä Leevi, aloitteesi on tärkeä. Nuorisovaltuuston puheenjohtaja Veeti Pyhältö otti ansiokkaasti esille jo pitkään puhuttaneen aiheen nuoriso-ohjaajien ja toimipaikkojen vähyydestä. Kaupunginhallitusta vuosien aikana ei ole asia kiinnostanut. Onneksi nuoret ovat asialla. Saatte nyt päättäjiä ohjata siinä, miten pitää toimia.

Irmeli Kulonpää on Sastamalan sivistyslautakunnan ja kirkkovaltuuston jäsen.

Päättäjien tulisi tietää, miten eri sektoreilla menee esimerkiksi kasvatuksessa. Sastamalassa lapsen ja oppilaan oppimiseen ja kasvun tukeen panostetaan. Perusopetuksen pienryhmiä on lisätty koko Sastamalan toiminnan ajan. Samoin ohjaajaresusseja on lisätty varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa. Sastamalan aloittaessa ei ollut yhtään erityisopettajaa varhaiskasvatuksessa. Nyt on neljä.

Henkilöstöä on koulutettu tunnistamaan lapsen ja nuoren erityistarpeita ja antamaan ohjausta ja tukea. Yksi tärkeä asia olisi saada perhepäivähoitajia lisää. Kasvatus ja esimiehet hoitavat tehtävänsä hyvin, kiitos heille.

Irmeli Kulonpää

Sastamalan sivistyslautakunnan jäsen (ps.)

Sastamalan seudun kehitysvammaisten tuki ry:n puheenjohtaja

Sastamalan seurakunnan kirkkovaltuuston jäsen

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos